Hazine ve Maliye Bakanlığına yeni atamalar

Hazine ve Maliye Bakanlığına yeni atamalar

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre Hazine ve Maliye Bakanlığına yeni atamalar gerçekleştirildi.

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcılığına Şakir Ercan Gül ve Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alındı.

Bakan yardımcılıklarına Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş atandı.

Söz konusu atamalar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığına yeni atamalar - Resim : 1

Hazine Maliye Bakanlığı bünyesinde bulunan Kamu Finasmanı Genel Müdürü Abdullah Bayazıt ve Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdürü Ahmet Yalçın Yalçınkaya da görevden alındı.

MAHMUT GÜRCAN KİMDİR?

Mahmut Gürcan 1966'da doğdu. Zeytinburnu İmam Hatip Ortaokuluna giden Gürcan lise öğrenimini Şehremini lisesinde tamamladı. Mahmut Gürcan, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimlerden mezun oldu. İş insanı da olan Mahmut Gürcan, Doğanay Çorap ve Tic.Ldt.Şti ortağıdır. 

Mahmut Gürcan 2001'den beri AK Parti'nin çeşitli kademelerinde görev aldı. Aralık 2021'de Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı olarak atanmadan önce AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Mali ve İdari İşler Başkanı idi.

Mahmut Gürcan,  evli ve 3 çocuk babasıdır.

YUNUS ELİTAŞ KİMDİR?

Yunus Elitaş, 1982 yılında Ankara’da doğdu. Yunus Elitaş, aslen Aksaray/Ağaçörenlidir. İlk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamlayan Yunus Elitaş, 2003 yılında Kırıkkale Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Yunus Elitaş, kısa bir süre vekil öğretmenlik yaptıktan sonra 2004 yılında Maliye Bakanlığında vergi denetmen yardımcısı olarak göreve başladı.

2007 yılında meslek giriş sınavını kazanarak Muhasebat Genel Müdürlüğüne stajyer muhasebat kontrolörü olarak naklen geçti.

2010 yılında muhasebat kontrolörlüğüne atandı.

2013-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı yaptı.

2015/Aralık-2017/Aralık döneminde bulunduğu ABD/Florida’da, University Of South Florida’dan MBA derecesi aldı.

2018 Şubatında başladığı Gelir İdaresi Grup Başkanlığı görevini yürütmekteyken 28 Şubat 2019 tarihinde Muhasebat Genel Müdürlüğüne atandı.

Muhasebat Genel Müdürlüğünü yürüttüğü sırada Aralık 2021'de atama kararıyla Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcılığına atandı.

İyi derecede İngilizce bilen Yunus Elitaş evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı