Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Enflasyonun üstesinden geleceğiz

Ekonomi haberleri Hazine Maliye Bakanlığı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Samsun İş Dünyası Buluşması'nda konuştu. Bakan Nebati iş dünyasına "Dövizden vazgeçin, TL'ye güvenin, TL ile işlem yapın" çağrısında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Samsun İş Dünyası Buluşması'nda konuştu. Bakan Nebati, ekonomi ve enflasyonda son dönemde yaşananlarla ilgili olarak "Problemleri görmezden gelmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Bakan Nebati'nin açıklamasından öne çıkanlar şöyle;

"Enflasyonun dünyanın sorunu. Problemleri görmezden gelmiyoruz. Özgüvenimiz yüksek, bunun üstesinden geleceğiz. Bu ülkeyle beraber herkes büyüyecek, büyümeye de devam edeceğiz, bizim önümüzü kimse engelleyip, kapayamaz. Enflasyonun üstesinden geleceğiz. Enflasyonu kalıcı olarak ortadan kaldıracağız.

Döviz kurları kontrolümüz altında... Borsa İstanbul rekor kırıyor, rekorlarını da her güne egale ediyor. 

Büyümede öncü göstergeler birinci çeyrekte de aynı performansla yoluna devam ettiğini gösteriyor. İşsizliği inşallah tek haneye indirmiş olacağız. Hızlı bir şekilde tek rakamlı işsizliğe doğru gidiyoruz.

Bu yıl turist sayısındaki artış ve gelir artışı devam edecek. Alternatif pazarlardan Rusya'dan gelecek turist eksikliğini gidereceğiz.

Yatırımlara devam, çok ucuz kredi veriyoruz. Verdiğimiz kredileri sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Bu kredilerle amacımız belli; TL'ye güvenin, TL ile işlem yapın. Bu ülke TL'ye güveni yakalayan bir sürece girdi. Bundan sonra döviz kredisi, dövizle işlem yapmaktan vazgeçin, ülkemize güvenin, paramıza güvenin.

2023'e farklı bir havayla gireceğiz.

GIDA FİYATLARI ANLIK TAKİP EDİLECEK

Gıda konusunda ürün takibinin anlık olarak yapılmasına yönelik yeni bir dijital sistem kurulmasına karar verdik, bu sistem sayesinde fiyatların aşırı bir şekilde şişirilmesi, beklentiler oluşturulması, stokçuluk gibi her türlü eylemin ortadan kaldırılmasını sağlayacağız.

TİCARİ KREDİLER

Yeni kredi paketinde 2 yıl ödemesiz dönem olacak, kredi Kalkınma Yatırım Bankası ve kamu bankaları aracılığıyla verilecek. Son dönemde krediler içinde ticari krediler sürükleyici rol oynuyor. Attığımız ve atacağımız adımlarla enflasyon ataletini kıracak ve makul bir seviyeye getireceğiz. Enflasyonist baskı yaratmayan kredi büyümesini önemsiyoruz. Mart ayı itibariyle ticari kredi büyümesi yüzde 21,1 iken, tüketici kredilerinin büyümesi yüzde 16. Hedefimize ulaşıyoruz."

Kaynak: Haber Global TV

nebati Hazine ve Maliye Bakanlığı