Havaalanları uçak parkına döndü!

koronavirüs
Havaalanları uçak parkına döndü!

Koronavirüs nedeniyle dünyanın bir çok havayolu şirketi faaliyetlerini durdurdu! Bu da bir sorunu doğurdu: Devasa uçakları park edecek yer bulmak!

Havaalanları, koronavirüs nedeniyle faaliyette olmayan 2500'den fazla uçak için dev park alanına döndü. Cirium'un verilerine göre park halindeki uçak sayısı yılın başından bu yana 5000'in üzerine çıktı! Önümüzeki haftalarda da Avustralya'nın Qantas Airways Ltd ve Singapore Airlines Ltd gibi şirketlerin faaliyeti durdurulcak uçakların park edilmesi bekleniyor. 

Almanya'nın en büyük havaalanı onlarca havayolu şirketi için bir park alanına döndü. Lufthansa markası Swiss, havaalanlarında park yeri kalmayınca uçaklarını park etmek için Zurih yakınlarında bir askeri araziyi kiraladı.  FlightRadar24'ten elde edilen verilere göre, park edilmiş uçak kalabalığı, Hongville, Seul, Berlin ve Viyana gibi diğer büyük havaalanlarının yanı sıra Victorville, California ve Marana, Arizona'daki havaalanlarında da görülüyor. 

Melbourne'un batısındaki Avalon Havaalanı, Avustralyalı havayolu şirketleri Qantas'dan ve offshoot Jetstar'dan park etmesi için 50 uçak daha bekliyor! 

Faaliyetlerini düşüren Delta Airlines, uçaklarını park etmek için hangar aradıklarını açıkladı. 

REUTERS

uçak park