Halka arzlar artırılacak ve kredi kartı kullanımı sınırlandırılacak

Ekonomi haberleri Borsa
Halka arzlar artırılacak ve kredi kartı kullanımı sınırlandırılacak

Orta Vadeli Programı dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın sunumuyla duyuruldu. Programda enflasyon beklentileri yükselirken, büyüme ise düşürüldü. OVP'de makro önlemler dışında 2026'ya kadar atılacak adımlar da yer aldı.

3 yıllık dönemi hedefleyen Orta Vadeli Programı dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın sunumuyla duyuruldu. Programda enflasyon beklentileri yükselirken, büyüme ise düşürüldü. OVP'de makro önlemler dışında 2026'ya kadar atılacak adımlar da yer aldı.

Programda sıkı para politikasının uygulanmaya devam edileceği mesajı verildi. Program metninde "enflasyonla mücadele güçlendirilerek güven ve istikrar ortamı pekiştirilecek, istihdamı artıracak üretken yatırımlar için sağlıklı bir iş yapma zemini oluşturulacak, yeşil ve dijital dönüşüm odağıyla üretim ve ihracatın teknoloji kompozisyonu iyileştirilecektir." ifadeleri yer aldı. 

HALKA ARZLAR ARTIRILACAK

Son günlerde gündemde olan ve Borsa İstanbul'a yeni gelen yatırımcıların gözdesi olan halka arzların artırılacağı belirtildi. Programda "Sermaye piyasalarının sunduğu imkânlardan şirketlerin yaşam döngülerinin her aşamasında daha fazla yararlanması temin edilecek ve halka arzların artırılması için gerekli adımlar atılacaktır." denildi.

KREDİ KARTINA SINIRLAMA

Enflasyonla mücadele kapsamında tüketimi kısmak adına kredi kartına sınırlama getirilmesi hedefleniyor. Programda "Kredi kartı kullanımı parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecektir." denildi.

TÜRK LİRASININ CAZİBESİ ARTIRILACAK

Merkez Bankası, KKM kararının ardından politika faizini yüzde 25'e çıkararak Türk Lirasını cazip kılma konusunda bir adım atmıştı. Orta Vadeli Program'da da Türk Lirası'nın cazibesinin artırılacağı vurgulandı. Programda "Türk lirası cinsi yatırım araçlarının cazibesi ve çeşitliliği artırılacaktır" denildi.

Öte yandan Türk lirası mevduata geçişlerin hızlanmasıyla birlikte KKM'nin mevduatlar içinde payının azalacağı vurgulandı. 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Orta vadeli program Cevdet Yılmaz ekonomi