Gram altın mı, altın fonu mu? İslam Memiş yanıtladı

İslam Memiş Gram altın
Gram altın mı, altın fonu mu? İslam Memiş yanıtladı

Bir Youtube kanalına konuk olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, vatandaşların altın fonu mu, gram altın mı sorusuna yanıt verdi.

HABER GLOBAL - İslam Memiş izleyicilerin sorularını yanıtladı. Bir Youtube kanalına konuk olan Memiş, "Altın fonu mu,  gram altın mı?" sorusuna açıklık getirdi. 

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş şunları söyledi:

"Dolar TL kurunda yükseliş trendi devam ediyor. Mayıs ayında TL bazında yükselişlerin başlayacağı yönünde tahminlerimiz vardı. Bu yükselişin devam ettiğini görüyoruz. 15.88 kritik bir seviyeydi, bir sonraki seviyede 16.40 var. Bu seviyenin görülüp görülmeyeceğinde Merkez Bankasının 26 Mayıs'ta alacağı faiz kararı etken olacak. Merkez Bankası'ndan döviz satarak fiziki bir müdahale olabilir ya da serbest bırakılıp gözlemlenmesi olabilir. Tahminim ve öngörüm 16 liranın üzerinde rakam olma olasılığı. Oradan tekrar Haziran ayına dikkat çekmek istiyorum.

"GRAM ALTINDA MAKAS ARALIKLARINA DİKKAT"

Dolar kurundaki bu yukarı yönlü ataklar, gram bazındaki emtialardaki ve diğer dövizlerdeki yükselişleri de desteklemeye devam ediyor. Her ne kadar ekranlarda gram altın tl fiyatı 925 lira olsa da Kapalıçarşı'da 936 lira. Neredeyse 10 liralık bir makas aralığıyla yolumuza devam ediyoruz. 850 liraya kadar gerilemesi gerekiyor ki gram altın fiyatının serbest piyasalarda gram altının 900 lira seviyesine sarkması mümkün olabilsin. Ben böyle bir sürecin mümkün olmadığını tahmin ediyorum. 900 liranın altında gram altının zor olacağını tahmin ediyorum.

"ORTA VE UZUN VADEDE KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEK"

Gram altının orta ve uzun vadede yatırımcısına kazandıracağını düşündüğüm için her geri çekilmenin bir fırsat olacağını düşünen birisiyim. Bence fiziki tarafta gram altın almaya devam etmek gerektiğini düşünüyorum. Bugün 940 lira seviyesi test edildi. Bir sonraki seviyemiz 960 lira seviyesi. Temmuzda'da 1000 lira seviyesinin üzerinde bir gram altın görmemiz mümkün olabilir. Gram altında fiziki taraftaki yatırımlara daha sıcak baktığımı söyleyebilirim. 

Kaynak: Haber Global TV

islam memiş gram altın islam memiş canlı islam memiş youtube islam memiş altın islam memiş yorumları İslam Memiş açıklamaları gram altın