Gram altın Kapalıçarşı'da 3000 TL'yi geçti, İslam Memiş'ten jet uyarı geldi: Daha bitmedi! 

HABER MERKEZİ
Gram altın İslam Memiş

Finans analisti İslam Memiş, Kapalıçarşı'da 3000 TL'nin üzerini gören gram altın için 'daha bitmedi' diyerek kısa vadede beklediği zirveyi açıkladı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Kapalıçarşı'da 3000 TL'nin üzerini gören gram altını değerlendirdi.

Haber Global'de açıklamalarda bulunan Memiş, "Her ay yeni bir rekor denemesi görebiliriz. Fed başta olmak üzere merkez bankaları faiz indirim sürecine devam edecek. Dolayısıyla politikalar yükselişte etkili. Ortadoğu'da savaşlar devam ediyor, ABD seçimi belirsizlikleri var. Kusursuz fırtına adı altında resesyon endişeleri de var. Altın fiyatları puslu havayı sevdiği için yükseliş olabilir. Nakit ihtiyacınız doğduysa bozdurabilirsiniz. Ancak altın almayı ihmal etmiş olanlar da var. Onlar da 2500 dolar seviyesini takip edecekler ons altında. Her düzeltme hareketi orta ve uzun vade yatırımcıları için alım fırsatı" dedi.

Memiş, şöyle devam etti:

"2025'te gram altında 4500 TL hedefimiz var. Son 22 yılda gram altın Türkiye'de en çok kazandıran yatırım aracı olmuştur. Yıllık bazda en fazla getiri gram altındadır. 2024'te altın, altın çağını yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Altın uzun vadeli yatırım aracıdır, altının fiyatına değil, miktarına odaklanın. 2024 sonunda 3000-3500 lira bekliyorduk. Muhtemelen 3350-3400 lira aralığında yılı tamamlayabiliriz diye tahmin ediyorum."