Google, 200 haber yayıncısı ile sözleşme imzaladı

Google, 200 haber yayıncısı ile sözleşme imzaladı

Google, haberlerini yayınlayabilmek için 200 yayın ile lisans anlaşması yaptığını duyurdu.

Google ve Alphabet'in CEO'su Sundar Pichai tarafından yapılan  açıklamada, habercilik sektörünü desteklemek için son birkaç yıldır birçok adım attıklarını, her ay haber sitelerine 24 milyar ziyaretçi yönlendirdikleri ve bugün daha büyük bir adım atarak haber yayıncıları ile uzun vadeli bir ortaklığa gittiklerini açıkladı.

Pichai yaptığı açıklamada, haber yayıncılarına ve haberin geleceğine ilk etapta 1 milyar dolar yatırım yapacaklarını ifade etti. 

Pichai, Google'in haber yayıncılarına daha kaliteli ve özgün haberler için ödeme yapacağını açıkladı. Sözkonusu ödeme Google News Showcase için haber üretecek yayıncılara yapılacak. Google News Showcase, bugün Brezilya ve Almanya'da yayına başladı. Önümüzdeki günlerde Arjantin, Kanada, İngiltere ve Avustralya gibi ülkelere de açılacak.

Google News Showcase için Almanya, Brezilya, Arjantin, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da yaklaşık 200 önde gelen yayınla ortaklıklar imzaladıklarını belirten Pichai, bu ülkelerdeki Der Spiegel , Stern , Die Zeit , Folha de San Paulo, Band ve Infobae'nin yanısıra bir çok yerel ve ulusal ölçekteki yayınlarla anlaşıldığını belirtti. Pichai, bu anlaşmalarının asıl amacının kaliteli gazeteciliğin gelişmesini sağlamaya öncülük etmek olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Global TV

Google gazetecilik