Getir, İngiltere'de yatırım için 100 milyon dolar arıyor!

Getir, İngiltere'de yatırım için 100 milyon dolar arıyor!

Hızlı teslimat uygulaması Getir, İngiltere'de büyümeyi finanse etmek için 100 milyon doların üzerinde yatırım için prensipte anlaştı.

Hızlı teslimat uygulaması Getir, İngiltere'de büyümesini finanse etmek için yerli ve yabancı fonlardan oluşan yatırımcılardan 100 milyon doların üzerinde yatırım almak için görüşmeler yürütüyor.

Konuya yakın iki kaynak seri B olarak adlandırılan fonlama turunda şirketin toplam değerlemesinin 800 milyon doların üzerinde belirlendiğini ifade ettiler.

Kaynaklar fonlama sonuçlarının bir kaç hafta içinde açıklanacağını ve şirketin yatırımcılarla prensipte anlaştığını belirtti.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, "Prensipte yerli ve yabancı birçok fonla B round'u için anlaşma sağlandı. 100 milyon doların üzerinde bir yatırım için görüşülüyor. Dünyaca bilinen fonlar yer alıyor" dedi.

Aynı kaynak Getir'in İngiltere operasyonlarının da birkaç hafta içinde başlayacağını söyledi.

Diğer bir kaynak ise, "Getir bir veya iki hafta içinde seri B fonlama alacak. İngiltere'de büyümeyi destekleyecekler" dedi.

Türkiye'de üç büyük kent dahil 10 kentte faaliyet gösteren Getir, geçen yıl ortasında bu yana Londra'da işe alım yapıyor. Şirket daha önceki açıklamalarına göre São Paulo, Paris ve Mexico City'de de faaliyete geçmek istiyor.

Getir, geçen yıl Ocak ayında Sequoia Capital'ın ortaklarından Michael Moritz'in de aralarında bulunduğu Brezilyalı ve Türk yatırımcılardan 38 milyon dolar yatırım almıştı.

Kaynak: Reuters

getir Teslimat