'Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı' başvuruları başladı

Ekonomi haberleri
'Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı' başvuruları başladı

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı başvuruları 8-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Başvurular, Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 ilin dahil edildiği Afet Bölgesi'nde ve projenin pilot illerinden yapılacak.

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin Hibe Programı başvuruları 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Başvurular, Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 ilin dahil edildiği Afet Bölgesinde ve projenin pilot illerinde gerçekleşecek. Program kapsamında, toplam 5 milyon 500 bin TL'lik hibe dağıtılması planlanıyor.

Başvuruların iki aşamalı olarak gerçekleşeceği ‘Hibe Programı’ kapsamında ilk etapta, 8-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında geleceginikurangenckadinlar.org/hibe-programi/ adresi üzerinden ön başvurular alınacak. Ön başvuru aşamasını başarıyla geçen proje sahipleri, ikinci aşama olarak detaylı proje başvurusu için davet edilecek. Asgari destek tutarının 200 bin TL, azami destek tutarının 1 milyon TL olduğu Hibe Programı ile toplamda 5 milyon 500 bin TL’lik hibe ödemesi gerçekleştirilecek.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Hibe Programı’na dernekler, vakıflar, kooperatifler, sanayi ve ticaret odaları, diğer meslek örgütleri ve belediyeler geliştirdikleri projeler ile başvuru yapabilecek.

‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Hibe Programı’ ile 18-29 yaş grubunda ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve iş birliklerine dayalı yenilikçi modeller geliştirilerek istihdam edilmeleri amaçlanıyor.

Hibe Programı’na projenin pilot illerinin yanı sıra Kahramanmaraş depreminden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen 11 ilden de başvurular kabul edilecek. (Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Osmaniye, Şanlıurfa, Trabzon, Van).

'Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı' başvuruları başladı - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

Sabancı Vakfı