Geçici vergi uzatıldı mı? Geçici vergide erteleme yapıldı mı?

Hazine Maliye Bakanlığı
Geçici vergi uzatıldı mı? Geçici vergide erteleme yapıldı mı?

Geçici vergi uzatıldı mı? sorusunun yanıtı Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayla merak konusu. Geçici Vergi mükellefi olanları ilgilendiren geçici vergi süresine ilişkin yapılan duyuru sonrası Geçici vergi uzatıldı mı? İşte detaylar...

Geçici vergi uzatıldı mı? Sorunun yanıtını arayanları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Geçici vergi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan 17 Şubat 2022 günü sona erecek olacak olan 4. dönem gelir ve kurum geçici vergi beyan süresine yönelik bir açıklama gerçekleştirdi. Geçici Vergi mükellefi olanları ilgilendiren geçici vergi süresine ilişkin yapılan duyurunun ardından sürenin ne zaman sona ereceği merak konusu olmuş durumda. Peki, Geçici vergi uzatıldı mı? Beyan süresi ertelendi mi? Geçici vergi beyan süresi son gün ne zaman? Geçici gelir vergisi ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

GEÇİCİ VERGİ UZATILDI MI?

Geçici Vergi mükellefi olanları ilgilendiren geçici vergi süresi uzatılmış durumda.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yapmış olduğu açıklamada 2021 4. Geçici Vergi Dönemine ait Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 25 Şubat 2022 Cuma günü sonuna kadar uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.

GEÇİCİ VERGİ BEYAN SÜRESİ ERTELENDİ Mİ?

Ocak 2022 dönemi beyan ve ödemelerin son günü olması sebebiyle tarihin uzatılmasını talep eden muhasebeciler ve mali müşavirler, erteleme talebinde bulunmasının neticesinde T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan konuya yönelik gerçekleştirilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'17 Şubat 2022 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2021 4. Geçici Vergi Dönemine ait Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 25 Şubat 2022 Cuma günü sonuna kadar uzatılmasına karar verilmiştir."

geçici vergi uzatıldı mı

GEÇİCİ VERGİ BEYAN SÜRESİ SON GÜN NE ZAMAN?

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre; geçici vergi beyan süresinde son gün 25 Şubat 2022 Cuma günü oldu.

vergi