Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas'tan konut kredisi paketi için flaş sözler: Alacakları evlere bir adım daha uzaklaştılar

Ekonomi haberleri

Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas, "İstanbul'da 2 milyon liranın altında 14 bin adet sıfır ev var" dedi. Kas, açıklanan konut destek paketinin olumsuzluklarına dikkat çekti.

Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas, İstanbul'da 2 milyon liranın altında 14 bin adet sıfır ev olduğunu söyleyerek ayrıntılarını açıkladı.

Kas, "Elimizde stok olsaydı, bu teşvik işimize yarardı. Bu teşvik dün akşam fiyatları artıran satıcıların işine yaradı. Dünkü paket bir teşvik olabilir ama yangına benzin dökmekten başka bir şey değil. Alacakları evlere bir adım daha uzaklaştılar" diye konuştu.

Kas, şöyle devam etti: 

Dün akşamki paketle biz ikinci kırılmayı yaşayacağız. Kiracılara mal olacak bu. Yüksek rakamdan ev alacak olanlar, yüksek kira isteyecekler.

Bu iki aylık taksidi kim ödeyebilir? 28 bin lira aylık taksit ödeyebilecek birinin 100 bin lira kazanması lazım. 100 bin lira kazanacak biri de 15-20 milyon liranın üstünde evlerde yaşar, 2 milyonluk evler, alt gelir grubunun yaşayacağı evler standardındadır.

KREDİNİN GERİ ÖDEMESİ NASIL OLACAK?

1 milyon TL olarak kullanılan kredi, 120 ay taksitle ayda 14 bin 277 lira olarak toplamda 1 milyon 714 bin 337 bin TL olarak geri ödenecek.

2 milyonluk bir kredi ise, 120 ay taksitle ayda 28 bin 555 lira olarak geri ödenebilecek.

Kaynak: Haber Global TV

konut kredisi konut destek paketi konut kredi oranları