Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas uyardı: Bu kez gerçek bir tsunami yaşayabiliriz

Ekonomi haberleri

Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas, yüksek kiralara çözüm için hazırlığı yapılan düzenlemeler hakkında değerlendirme yaptı. Kas, olası tavan fiyat için "Fiyat konusunda bu kez gerçek bir tsunami yaşayabiliriz" uyarısı yaptı.

Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas, yüksek kiraya karşı alınabilecek önlemleri Haber Global'de değerlendirdi. Kas, olası tavan fiyatı için bir uyarıda bulundu.  

"Yeni sistem kirayı frenler mi?" sorusuna yanıt veren Kas,  "Büyük ihtimalle mahkeme yolu gözükecek ve davaların oranının sayısı artacaktır. Kadıköy'de bir yeri sattığınızda taban fiyat altında satamıyorsunuz. Kiralarda tavan diyor, ben bunun uygulanamayacağını düşünüyorum. Caddeye göre, manzarasına göre eski ve yeni olmasına göre, bırakın semti iki sokak arasında bile fark var. Bir caddenin bir tarafında lüks rezidans var bir tarafta 30 yıllık bina var. Tavan fiyat ayarı nasıl yapılacak? Bu konut satışını da engelleyecektir. Türk Milleti şudur yakarım yine o kiraya vermem diyerek, ev sahipleri kiraya vermeyecekler bu kez başka bir kısır döngüye girebiliriz. Fiyat konusunda bu kez gerçek bir tsunami yaşayabiliriz. Düzenlemeye her açıdan bakmak, ona göre değerlendirme yapmak lazım. İki tarafı da memnun edecek sonuç alınmalı" diye konuştu. 

 

Kaynak: Haber Global TV

yüksek kiralar Kira artış oranı emlak haberleri