Gamestop savaşında son durum...

Gamestop savaşında son durum...

Bir fenomene dönüşen Gamestop hisselerinin savaşında son perde dün yaşandı... Reddit kullanıcılarının kullandığı platform Robinhood ve İnteractive brokers Gamestop hisselerinde alımı yasakladı. Satışa ise izin verdi. Gamestop dünü yüzde 44 düşüşle kapattı

Bir fenomene dönüşen Gamestop hisselerinin savaşında son perde dün yaşandı... Reddit kullanıcılarının kullandığı platform Robinhood ve İnteractive brokers Gamestop hisselerinde alımı yasakladı. Satışa ise izin verdi. Gamestop dünü yüzde 44 düşüşle kapattı. 12 oakta 20 dolar olan Gamespot hisseleri dün 493 doları gördü. 

Düne yüzde 40 yükselişle başlayan Gamestop hisseleri Robinhood ve İnteractive Brokers şirketlerinin Gamestop hisselerinde alımı kapatması, sadece satışa izin vermesi üzerine büyük bir düşüşle yüzde -30'a kadar geriledi. 

Bu gelişme üzerine Reddit kullanıcıları isyan etti. ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez bunun üzerine Robinhood hakkında soruşturma açılması çağrısında bulundu. Cortez'e Elon Musk'da "kesinlikle haklısınız..." diyerek destek verdi.

Reddit'teki küçük yatırımcılarda mahkemeye Robinhood hakkında şikayet dilekçesi verdi. Dilekçede "Robinhood manipülasyon yapıyor." ifadeleri yer aldı. 

 

ROBİNHOOD KURUCUSU: YATIRIMCILARIMIZI KORUMAK İÇİN YAPTIK

Robinhood kurucusu Vlad Tenev dün akşam CNBC'de katıldığı yayında "Kullanıcılarımızı ve müşterilerimizi spekülatif ataklardan korumak için bu adımı atmak zorundaydık" dedi. Tenev "Robinhood bir aracı kuruluş. Dolayısıyla SEC için uymamız gereken bir sermaye gereksinimi ve kurallar var. Bu kuralların dışına çıkamayız." ifadesini kullandı. 

Robinhood sermaye gereksinimlerini gidermek adına dün akşam saatlerinde 1 milyar dolarlık fonlama sağladı. 

 

BAZI KULLANICILAR ŞANSLI

Wall Street Journal'da yer alan bir habere göre, promosyon olarak 1 adet Gamestop hissesi alan Robinhood kullanıcısı yüzde 9 binin üzerinde kazanç elde etti. Sarah Mancuso adlı kullanıcı geçtiğimiz Mart ayında Robinhood'u telefonuna yükledi ve kurcalamaya başladı. Robinhood yeni kullanıcılara 1 adet hisse veriyordu. ve Sarah 'a düşen ise Gamestop oldu. ve Sarah 10 ayda yüzde 9 bin kazandı. 

Kaynak: Web Özel

gamestop