Fransa'da koronavirüs zararlarını karşılamak için "Mona Lisa'yı satalım" önerisi

Fransa'da koronavirüs zararlarını karşılamak için "Mona Lisa'yı satalım" önerisi

Bir teknoloji şirketinin CEO'su Fransa'nın koronavirüsün getirdiği zararları karşılamak için Mona Lisa tablosunu 50 milyar Euro'ya satma teklifinde bulundu.

Teknoloji şirketi Fabernovel'in CEO'su Fransa'ya koronavirüsün getirdiği zararları karşılamak için Mona Lisa tablosunu 50 milyar Euro'ya satması teklifinde bulundu.

Fabernovel'in CEO'su Stephane Distinguin bir dergiye verdiği ropörtajda koronavirüs yüzünden gerçekleşen ekonomik zararın her geçen gün katlandığını belirterek "Dipsiz kuyu gibi. Her geçen gün dibe gidiyoruz." açıklamasında bulundu. "Bir girişimci ve vergi mükellefi olarak bu zararların katlanarak gideceğini ve milyar euroların kendi kendine oluşmadığını biliyorum" diyor ve ekliyor "Bu duruma en iyi çözüm; en değerli ve gelecek için en az kritik önemde olan varlıkları satmaktır." 

Bir resmin taşınmasının kolay olacağını ve ülkede bir çok önemli resim olduğunu söyleyen CEO bu satışın mantıklı olması için en iyi fiyatttan satılması gerektiğini belirtiyor. CEO Distinguin, Mona Lisa tablosunun 50 milyar euro gibi bir değerden az paraya satılamayacağını bildiğini söylüyor.

mona lisa