Emekliye bayram ikramiyesi zammı için flaş iddia

Ekonomi haberleri
Emekliye bayram ikramiyesi zammı için flaş iddia

Emeklilerin büyük bir beklenti içinde haberini beklediği bayram ikramiyelerine zam konusunda Bakan Bilgin kapıyı kapatmış ve bu bayramda ikramiyelerin 1100 lira olarak hesaplara yatacağını duyurmuştu.

Bayram ikramiyeleri konusunda Türkiye gazetesi yazarı Yücel Kayaloğlu, dikkat çeken bir iddiayı köşesine taşıdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe itirazı üzerinde bu konuda adım atmaktan vazgeçildiği belirtilen yazıda, asgari ücret, emekli maaşına ek zam ve ikramiye zammı gibi kalemlerin önümüzdeki sene gündeme gelmesinin beklendiği aktarıldı.

Kayaloğlu yazısında, bu gündemin, AK Partili vekillerin cep telefonlarını kitleyecek aşamaya getirdiğini de belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da maliyet ve bütçe hesabı üzerinden bilgilendirilerek, ücretlerin sabit bırakılması kararı alındığını söyledi.

Bu konuda, AK Partili vekillerin de istişare toplantılarında, kendilerine sahadan gelen talepleri ilettiği belirtildi.

"HİÇ DEĞİLSE 100-150 LİRA ARTIŞ YAPILABİLİRDİ"

Kayaloğlu yazısında, AK Partili milletvekillerinin "Zor durumda kaldık. Beklenti oluşmuştu. Herkes bayram öncesi Meclis’te bir düzenleme bekliyordu ama olmadı. Sahadaki çalışmalarımız sırasında bu konuda çok talepler vardı. Şimdi vatandaşa karşı biz de sıkıntıya düşeceğiz. Hiç değilse 100-150 lira bir artış yapılabilirdi" değerlendirmesini yaptıklarını aktardı.

BAKANLIĞIN GEREKÇESİ

Toplantılarda Bakanlıkça, bütçe ve maliyet hesabında emeklilere verilen 1.100 liralık ikramiyenin iki bayram için maliyetinin 25 milyar lira olduğu, 100 liralık bir artışta bile maliyetin 3-3,5 milyar artacağının aktarıldığı belirtildi.

Kayaloğlu yazısının sonunda, Maliye Bakanlığı'nın bütçe itirazı üzerine zamdan vazgeçilirken, asgari ücret, emekli maaşı ve ikramiyelerdeki artışın önümüzdeki yıl gündeme gelmesinin beklendiğini yazdı.

Kaynak: Haber Global TV

Emekli emeklilere bayram ikramiyesi emekli ikramiyesi zammı emekli ikramiyesi ne kadar olacak