Fitch Türkiye kredi notu ne oldu?

Fitch Türkiye'nin kredi notu
Fitch Türkiye kredi notu ne oldu?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltirken, not görünümünü durağana çevirdiğini açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü açıkladı. Yatırımcı "Fitch Türkiye kararı ne oldu?" sorusuna yanıt ararken Fitch kredi notu sıralaması ve anlamları için de arama motorlarına yöneldi. İşte konuyla ilgili merak edilenler...

FİTCH TÜRKİYE KREDİ NOTU?

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B+"dan "BB-"ye yükseltildiği, not görünümünün ise "durağan" olarak belirlendiği aktarıldı.

Açıklamada, pozitif reel faiz oranlarının, düşük cari hesap açıkları ve döviz korumalı mevduatlardaki kademeli düşüşün, muhtemelen dış tamponlardaki iyileşmenin kalıcılığını destekleyeceği belirtilerek, rezervlerin bu yıl sonunda 158 milyar dolara, 2025 sonunda 165 milyar dolara çıkmasının öngörüldüğü belirtildi.