Ekmek fiyatları için flaş açıklama

Ekonomi haberleri
Ekmek fiyatları için flaş açıklama

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, tahıl koridoru anlaşmasını değerlendirdi, fiyat artışlarına dair açıklamalarda bulundu.

Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına tahıl ve diğer gıda ürünlerinin taşınacak olmasının, olası sıkıntıları şimdilik bertaraf ettiğini belirten Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Türkiye'nin bu diplomatik başarısı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi Afrika'dan Orta Doğu'ya milyarlarca insanı bekleyen açlık tehlikesinin sonlanmasına katkı sağlayacak, ilave fiyat artışlarının önüne geçecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Balcı, anlaşmanın tüm dünya ülkeleri için sevindirici bir gelişme olarak her zaman hatırlanacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Tahıl koridoru anlaşmasıyla ülkemizde de buğday konusunda elimiz rahatlayacak, muhtemel fiyat artışları söz konusu olmayacaktır. Emeğini alın teriyle bütünleştiren fırıncı esnafı olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a müteşekkiriz."

Kaynak: AA

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Tahıl koridoru ekmek fiyatları tahıl koridoru anlaşması