Fed faiz kararı sonrası altın ve dolar kuru ne oldu?

FED
Fed faiz kararı sonrası altın ve dolar kuru ne oldu?

Fed'in mesajları sonra piyasalar adeta hareketlendi. Fed Başkanı Powell “Varlık alımının azaltılması planına dair duyuru sonraki toplantıda gelebilir” değerlendirmesinde bulundu. Peki Fed faiz kararı sonrası altın ve dolar kuru ne oldu? İşte detaylar

ABD Merkez Bankası (Fed), kritik faiz kararını açıkladı. Banka beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 0.00 – yüzde 0.25 aralığında tutarken; piyasaların merakla beklediği konu, varlık alımının azaltımı ile ilgili bir takvim verilip verilmeyeceğiydi. Fed Faiz Kararı sonrası yaptığı açıklamada “Aylık varlık alımlarını 120 milyar dolar olarak devam ettirirken, varlık alımlarında azaltım yakın zamanda gerekli olabilir” denildi. 

PİYASALAR GÜNE NASIL BAŞLADI?

Fed'in faiz kararı sonrası verilen mesajlara ons Altın Fiyatları 1768 ile 1787 dolar seviyesinde dalgalı bir tepki verirken; Fed Başkanı Powell'ın “Varlık alımının azaltılması planına dair duyuru sonraki toplantıda gelebilir” açıklamasıyla 1784 dolar seviyesinden 1764 dolar seviyesine kadar geriledi. Altının ons fiyatı şu dakikalarda yüzde 0,29 oranında düşüşle 1768 dolar seviyesinde hareket ediyor. Gram altın ise, ilk tepkilerde ons altında yaşanan yükselişin etkisiyle 496 lira seviyesine kadar yükselirken, sonrasında 491 liraya seviyesine geri çekildi.

 

Dolar endeksi ilk tepki olarak güç içi en düşük seviyesi olan 92.99'a kadar gerilerken, Powell sonrası yönünü yukarı çevirdi ve 93.51 seviyesine tırmandı. Dolar, Türk lirası karşısında ise yatay seyrini sürdürdü. Euro/dolar paritesi 1.16 - 1.17 seviyeleri arasında dalgalandı. Bitcoin fiyatları da Fed sonrası 43 bin 125 seviyesinden 44 bin sınırına kadar yükseldi.

 FED BAŞKANI POWELL KASIM AYINI İŞARET ETTİ

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, varlık alımlarının ekonomideki toparlanmada önemli rol oynadığını ancak etkisinin büyük oranda azaldığını kaydederek, "Eğer iş gücü verileri beklentilerimizle uygun gerçekleşirse Kasım'da bile varlık alımlarını azaltmaya başlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

FED