FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 'Temmuz ayı FED faiz toplantısı' ne zaman?

FED Enflasyon Ekonomi haberleri
FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 'Temmuz ayı FED faiz toplantısı' ne zaman?

FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası’nın Temmuz ayında yapacağı toplantı ilgiyle takip ediliyor. Peki FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler...

FED faiz kararı ve FED faiz toplantısı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. ne zaman yapılacağı merak edilip sorgulanıyor. Enflasyon verisi sonrası FED'in Temmuz ayında vereceği faiz kararı dünyanın odağında bulunuyor. Dünyanın beklediği FED faiz kararı Temmuz ayında ve yakın süreçte belli olacak. Peki FED'in faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz ayında FED'in vereceği karar merak ediliyor. FED faiz toplantısı 26 Temmuz ve 27 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak. Açıklama 27 Temmuz tarihinde yapılacak ve faiz kararı kamuoyuna duyurulacak.

Açıklama 27 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Toplantıların akşam TSİ 21.00'da yapılması bekleniyor.

FED faiz kararı

FED'İN SON KARARI NE OLMUŞTU?

Son toplantı sonrası Haziran ayı faiz kararı açıklanmış ve Fed faizi 75 baz puan artırarak yüzde 1.75'e yükseltmişti. Bu sonuç ile birlikte son 28 senenin en yüksek faiz artışı gerçeklemiş olmuştu. Söz konusu faiz kararı ise 10-1 oyla alınmıştı.

Ayrıca Fed yetkililerinin 2022 yılı sonu için ortalama fed fon faizi beklentisi %3,4 olarak gerçekleşti. 2023 yılı sonu için ortalama fed fon faizi beklentisi %3,8 olarak gerçekleşti.

SON 28 YILIN EN YÜKSEK FAİZ ARTIŞI GERÇEKLEŞTİ

FED tarafından Haziran ayında gerçekleştirilen faiz kararı toplantısının ardından, FED faizi 75 baz puan artırarak yüzde 1.75'e yükseltti. Böylece son 28 yılın en yüksek faiz artışı gerçeklemiş oldu.

FED'İN FAİZ BEKLENTİSİ NE?

FED tarafından yapılan faiz artışları henüz bitmedi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, 2022 sonu için ortalama FED fon faizi beklentisi yüzde 3,4 oldu. 2023 sonu için ortalama FED fon faizi beklentisi yüzde 3,8 olarak gerçekleşti.

TEMMUZ FED FAİZ KARARINE OLUR?

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in temmuzda yüzde 65 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı fiyatlanırken, Eylül toplantısında bankanın yüzde 50 ihtimalle 75 baz puan ve yüzde 33 ihtimalle 50 baz puanlık faiz artışı yapılacağı öngörülüyor.

Kaynak: Haber Global TV

fed faiz kararı FED faiz kararı açıklandı mı FED faiz kararı ne olur Powell FED faiz kararı ABD dolar