EYT'liler isyanda: Zaten biz yaşa takılmışız, bir daha yaşa takmanın ne anlamı var ki

EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar
EYT'liler isyanda: Zaten biz yaşa takılmışız, bir daha yaşa takmanın ne anlamı var ki

EYT'lilere yaş şartı geleceği iddiası tozu dumana katmış durumda. EYT uzmanlarından Özgür Erdursun, bir TV kanalında dile getirilen yaş iddiası üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

EYT'lilerle ilgili öncesinde kimsenin haberinin olmadığı, ani bir toplantı yapıldı. Katılan isimler dikkat çekti. Sadece EYT'nin konuşulduğu toplantının bitiminin ardından ATV kanalında "Kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş sınırı getirileceği konusunda prensip anlaşmasına varıldı, nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek" diye haber yapılmasının ardından da ortalık fena karıştı.

Zaten yaş sınırı nedeniyle başlayan soruna yine yaş sınırlı bir çözüm bulunduğu iddiasına büyük tepki yağdı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun E TV Türkiye Youtube kanalında bu iddiayı değerlendirdi.

Erdursun şunları söyledi: "Bu ihtimal her zaman vardı, şu anda da gündeme geldi. Yaş şartı dışında bakan Bilgin bilgi aktardı ama yaş konusunda bilgi vermiyordu. Biz de yaş şartı gelirse bu emeklilikte yaşa takılanlar sözüne aykırı bir durum olur diyorduk. Adı üzerinde yaşa takılanlar. Yaş şartı söz konusu olabilir ama bu şekilde yasanın mecliste çıkması mümkün değil dedim. Fikrim değişmedi. Konuşulur son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyar. Buraya kadar gelmesi önemliydi. Son açıklamaların ardından 48 ve 50 yaş denilmesine şaşırdım. Ben hala bu yasanın yaş şartıyla çıkmayacağına inanıyorum. Yaş şartıyla Meclise gelmesi, yaşanan bu şekilde çıkacağı anlamına gelmez. Panik havasına gerek yok. 48-50 yaşla emekli olacakların sayısı 500 bini bile bulmaz. Hani 1,5 milyon kişi emekli oluyordu? Olaya işverenler dahil oldu. Hükümet, işverenlerin baskısına yenik düşüyor. " dedi.

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ise "Öyle bir safhaya geldik ki. 23 yıldır bu mağduriyet devam ediyor. Zaten biz yaşa takılmışız, bir daha yaşa takmanın ne anlamı var ki. Daha niye mağduriyete mağduriyet katma çabası içindesiniz. Çalışma Bakanı'nın açıklamasını merakla bekliyorum." yorumunda bulundu.

Kaynak: Haber Global TV

EYT emeklilikte yaşa takılanlar eyt formülleri EYT yaş şartı özgür erdursun Gönül Boran Özüpak EYT Federasyonu