EYT'de yaş sınırı var mı? Mustafa Destici'nin açıklamaları dikkat çekti

EYT Ekonomi haberleri Nureddin Nebati Vedat Bilgin

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'den dikkat çekici bir açıklama geldi.

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilen EYT düzenlemesini bu ay sonuna kadar neticelendireceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız." açıklamasında bulunmuştu. 

 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise söz konusu 'yaş sınırı' iddialarını net bir dille yalanlayarak EYT'nin bir 'hak mücadelesi' olduğunu vurguladı.

'YENİ BİR YAŞ SINIRI OLMADAN...'

Ankara’da Hizmet-İş Sendikası Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunan BBP lideri Destici, kanun teklifinin yılbaşından önce TBMM Genel Kurulu'na geleceğini ve bu teklifle beraber 'hak gaspının' ortadan kalkacağını belirterek şunları söyledi:

"Bir hak mücadelesi veriyoruz. Biz başından beri niye EYT çıkmalı dedik? Çünkü bir hak mücadelesi ve inşallah yılbaşından önce kanun teklifi yeni bir yaş sınırı olmadan, yani yeni bir EYT anlaşılmasına fırsat vermeden TBMM Genel Kurul'una gelecek. Tabi AK Parti, MHP VE BBP teklifiyle TBMM Genel Kurulu'na gelecek ve CHP'nin önce popülist politikalarla yaş şartını kaldırarak Kema Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürü olduğu dönemde batırmasıyla başlayan süreç ve daha sonra bugünkü Millet İttifakı CHP ve İYİ Parti'nin o günkü temsilcilerinin milletin hakkının gaspını inşallah Cumhur İttifakı olarak ortadan kaldıracağız.

 

Kaynak: Haber Global TV

EYT emeklilik