EYT'de iki bakanlık arasında görüş ayrılığı: Vekillere telefon yağdı, "Tekrar görüşün" talimatı geldi

EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar

EYT'de 48-50 yaş sınırı iddiasının ardından vekillere telefon yağdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konuyu tekrar görüşün" talimatı verdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yeniden bir yaş sınırı getirileceği iddiaları konusunda son noktayı Erdoğan koyacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu hükümetin öncelikli gündeminde. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, kurmaylarıyla günlerdir çalışıyor, hazırlanan rapor Külliye'ye sunuldu ve EYT'de sona geldi.

Halen 4,5 milyon kişinin beklediği düzenleme ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında görüş ayrılığı sürüyor.

Kamuoyuna yansıyan iddialara ise oldukça fazla tepki geldi. Daha önce yaş sınırı konulmayacağı açıklanan düzenlemeye 48-50 yaş sınırının getirileceği iddiası milletvekillerini zor durumda bıraktı.

Çok sayıda telefon ve mesaj gelmeye başlayınca milletvekilleri durumu parti yönetimine bildirdi.

AK Parti kulislerinde yeni bir yaş sınırının getirilmesinin EYT'lilerle ilgili problemi çözmeyeceğine yönelik değerlendirmeler yapılıyor.

Yaş sınırı tartışmalarına, Cumhurbaşkanı Erdoğan son verecek. Erdoğan'ın bu konuda her iki bakanlığın yeniden bir değerlendirme yapmasını istediği ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Global TV

EYT emeklilikte yaşa takılanlar Hazine ve Maliye Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı