EYT son durum: 'EYT' ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' için son dakika gelişmeleri

EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar Vedat Bilgin son dakika
EYT son durum: 'EYT' ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' için son dakika gelişmeleri

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına uygulanan Temmuz zammı sonrası gözler Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son açıklamalara çevrildi. 3600 ek gösterge ve öğrenci affını içeren torba yasanın TBMM tarafından kabul edilmesinin ardından EYT gelişmeleri öncelikli hale geldi. İşte detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için haberler... EYT son dakika gelişmeleri... Geçtiğimiz dönemlerde yapılan umut verici açıklamaların ardından EYT son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesinin tamamlanmasıyla kamudaki sözleşmelilere yönelik çalışmalar ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar için heyecanlı bekleyiş başladı. Peki, EYT nedir? ve "2022 EYT yasası çıkacak mı, formülleri neler?" İşte merak edilen soruların yanıtı...

EYT son durum

BAKAN BİLGİN AÇIKLADI: FORMÜLLER MASADA!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir programda EYT meselesi masanızda mı?" sorusunu yanıtlarken, "Tabii masamızda. Türkiye'nin emekçileri hiç merak etmesinler, hiç endişe etmesinler. Türkiye'nin her sorunu, çözülmesi gereken dosya olarak önümüzde duruyor. Bu, önümüzdeki dosyalardan, çözülecek şeylerden biri." ifadelerini kullandı.

"2023'te EYT çözülür diyebilir misiniz?" sorusuna karşılık Bilgin, "Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. O da önemli dosyalardan biri. Orada da alternatif maliyetleri, çözüm önerilerini oluşturmaya çalışıyoruz. Her şey önümüzde." sözleri ile yanıtladı.

OLASI EYT DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Olası EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 ve öncesinde emekli sigortası primlerini ödemeye başlayan ve toplamda 15 yıl çalışma süresi ve 3600 prim gününü tamamlayan ancak emekli olmak için yaş sınırını bekleyenler, EYT düzenlemesinden yararlanabilecekler.

EYT son gelişmeler

EYT ile ilgili dikkat çeken son açıklama ise AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş EYT ile ilgili şu ifadeleri söyledi:

Orada da (EYT) çalışma yapılıyor. Bu zamanlama meselesidir. Vatandaşın gündeminde olan, çarşıda pazarda insanların söylemiş olduğu herhangi bir konu yoktur ki hükümetin gündeminde olmasın. Çalışma Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürüyor öncelikler ortaya çıktığı zaman kamuoyu ile paylaşılır.

Kaynak: Haber Global TV

EYT son durum EYT son dakika EYT haberleri emeklilikte yaşa takılanlar EYT ne zaman çıkacak