EYT 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' yeniden gündeme geliyor...

EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar
EYT 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' yeniden gündeme geliyor...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın durumu yeniden gündeme geliyor. Mağdur olan kişi sayısının sürekli artması, enflasyon vs. gibi nedenler bir araya gelince yasal haklarını talep eden EYT'lilerin durumunun yeniden görüşülmesi bekleniyor. Ancak hükümetin EYT konusundaki çekinceleri henüz giderilmiş değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşın refah seviyesinin yükseltilmesine yönelik yeni adımların atılacağını açıklamasından sonra tüm gözler ekonomi yönetimine çevrilmiş durumda.

Türkiye gazetesinin haberine göre ekonomi yönetimi tüm şartların zorlanarak, başta emekliler olmak üzere dar gelirlilere yönelik atılacak adımlar için hazırlıklara başladı.

AK Partili milletvekilleri de ilgili bakanlarla bir araya gelerek, sahada en çok ‘Emekliler ve asgari ücretlilerle’ ilgili taleplerin dile getirildiğini, bu konuda hükûmetin mutlaka bir adım atması gerektiğini iletti. Milletvekillerine bu yönde bazı hazırlıklar olduğu ve temmuz ayında ‘Emeklilere çok memnun olacakları’ bir artış yapılacağı bilgisi verildi. Asgari ücrete ‘enflasyon farkı’ oranında bir ara zam yapılmasının da masada olduğu belirtildi.

EYT'LİLER İÇİN KARARSIZLIK SÜRÜYOR

Öte yandan; milletvekilleri emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili gelen talepleri de ilgili bakanların gündemine taşıdı. Ekonomi yönetimi, milletvekillerine, EYT’liler için ‘bütçeye maliyeti ve sosyal faydası’ üzerine bir hazırlığın yapılacağı bilgisini verdi. İlgili bakanlar tarafından AK Parti milletvekillerine “Bu konuda çok dikkatli bir çalışma yürütmek zorundayız. Ekonomiye bir yük getirmeyecekse, sosyal faydası olacaksa bunu yaparız. Getirisini götürüsünü çalışacağız” denildiği öğrenildi.

EYT emeklilikte yaşa takılanlar Ak Parti ekonomi ekonomi haberleri türkiye ekonomisi