Evde bakım maaşı nedir? 16 Şubat 2022 Çarşamba evde bakım maaşı listesi açıklandı mı?

haberler
Evde bakım maaşı nedir? 16 Şubat 2022 Çarşamba evde bakım maaşı listesi açıklandı mı?

Evde bakım maaşı yatan iller 16 Şubat 2022 Çarşamba listesi ödemelerin hesaplara yatırılmasının ardından araştırılmaya başlandı. Peki, Evde bakım maaşı 2022 ne kadar? Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? İşte Evde bakım maaşı yatan iller 16 Şubat 2022 Çarşamba listesi ile ilgili detaylar...

Evde bakım maaşı yatan iller 16 Şubat 2022 Çarşamba listesi vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Evde bakım maaşının Şubat ayı ödemeleri her ayın 15'i ila 30'u arasında gerçekleştiriliyor. Dün evde bakım maaşı yatan iller listesi paylaşıldı. Yaşamış oldukları iller için ödemelerin gerçekleşip gerçekleşmediğini merak eden vatandaşlar evde bakım maaşı yatan iller 16 Şubat 2022 Çarşamba listesi açıklandı mı? Evde bakım maaşı 2022 ne kadar? Sorgulama nasıl yapılır? soru ve konu başlıklarının yanıtına ulaşmak için internette araştırma yapıyor. Evde bakım maaşı yatan iller 16 Şubat 2022 Çarşamba listesi ile alakalı ayrıntıları haberimizde topladık.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 16 ŞUBAT 2022 LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

16 Şubat Çarşamba günü için evde bakım maaşı yatan iller listesi henüz açıklanmadı. Evde bakım maaşının Şubat ayı ödemeleri il il gerçekleştiriliyor. 15 Şubat Salı günü yayımlanan listede ise Tokat, Diyarbakır, Osmaniye, Çanakkale, Edirne, Giresun, Afyonkarahisar, Ordu, Bolu, Kırıkkale, Ankara, Konya, Manisa, İstanbul, Kocaeli, Siirt, Niğde, Şanlıurfa, Bilecik, Balıkesir, Antalya, Mersin, Samsun, Hatay, Sakarya, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Bursa, Adana ve İzmir bulundu.

EVDE BAKIM MAAŞI 2022 NE KADAR?

Evde bakım maaşı ücretleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca paylaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın gerçekleştirmiş olduğu açıklamaya göre, 2021 senesinde 1798 TL olan evde bakım maaşı 2022 yılı Şubat ayı itibari ile 2.706 TL'ye yükselmiş durumda.

Maaş hakkı olanlar e-Devlet üzerinden evde bakım maaşının hesabına yatıp yatmadığı yönünde sorgulama işlemini yapabiliyorlar.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde Bakım maaşı ödemelerinin hesaba yatırılıp yatırılmadığı e-Devlet üzerinden sorgulama işlemini yapabiliyor.

TC kimlik numarası ile e-Devlet şifresi girilerek arama çubuğuna 'Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama' yazılması durumunda açılan sayfada maaş ödemesine yönelik ayrıntılara ulaşılabilir.

Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunuyor.

evde bakım maaşı 2022

EVDE BAKIM MAAŞI SMS SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Mesaj göndermeniz durumunda 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi kontrol edebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere devlet tarafından verilen hasta bakım parası olarak ifade edilebilir. Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde belirtilip kanıtlanmış hastalara bakan kişilere temin edilir. Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denmektedir.

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen yetkili hastanelerden elde edilecek engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az yüzde 50 ve ek olarak 'Ağır engelli' ifadesi 'evet' olacak bir şekilde işaretlenmiş olması lazımdır.

Engelli oranına bakılmaksızın, 18 yaşının altında olan çocuklar için Engelli Sağlık Raporunda 'özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir' ifadesi yer bulunuyorsa, engelli yakını Evde Bakım Yardımından yarar sağlayabilir. 18 yaşının üzerinde olanlar içinse, raporda 'tam bağımlı' ifadesi bulunuyorsa, yine engelli yakın yardımdan yararlanabilir.

evde bakım maaşı başvurusu