Ev sahiplerinden tahliye oyunu

Ekonomi haberleri Kiracı

Fahiş kiralar nedeniyle ev sahipleri ve kiracılar arasında gerginlik tırmanıyor... Öyle ki taraflar zaman zaman şiddete başvuruyor. Kavgalar karakolda ya da hastanede bitiyor. Peki kiracısını çıkartmak isteyen ev sahipleri bilerek mi kavga çıkartıyor?

Son dönemde ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları karakolluk olmaya başladı. Bu durum akıllara o soruyu getirdi; ev sahipleri bilerek mi kavga çıkartıyor?

Ev sahipleri daha yüksek kira istiyor, kiracılar ise alım gücünü işaret ederek karşı çıkıyor.
Kanunlar kirasını düzenli ödeyen kiracıyı koruyor. Ancak işin içine hakaret ve şiddet girerse olağanüstü fesih söz konusu olabiliyor.

Avukat Emel Özbek, "kiracı ev sahibine ya da ev sahibinin aile fertlerine hakaret ederse tehdit ederse veya yaralamaya dönük eylemde bulunursa ve bunlar mahkeme kararıyla cezalandırılırsa bu ceza da kesinleşirse artık tarafların kira ilişkisini devam ettirmeleri çekilmez hal alabilir. Bu nedenle kira sözleşmesinde olağan üstü fesih yoluna gidilebilinir." diye konuştu.

Öte yandan kiracısını çıkarmak isteyen bazı ev sahipleri, anahtarla ya da çilingirle kiralık evine girmeye çalışıyor. Avukat Emel Özbek, o ev sahiplerini de uyardı.

Özbek, "her şeyden önce ev sahibi nasıl olsa benim evim diye kiracının evine çilingirle veya kendisi kapıyı açarak gidemez. Konut dokunulmazlığını ihlal suçunu oluşturur. Çünkü artık kiracısının kendi konutudur kendi mahrem özel bölgesidir." diye konuştu. 

Özbek, kiracısını çıkarmak isteyen ev sahiplerinin, evi satma yoluna gittiğini de anlattı.

Özbek, "ihtiyaçları olsun ya da olmasın ihtiyacım var diyerek tahliye etme cihetine gidiyorlar. Ya da muvazaalı olarak satış yoluna gidiyorlar. Gerçekten iradeleri satış olmamakla birlikte daha kısa vadede tahliye edebilmek amacıyla satış yapıyorlar ve tahliye ettirmeye uğraşıyorlar." diye konuştu.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

kira ev sahipleri tahliye oyun