'Ev kiraları 4 bin lira düşecek' demişti, Haber Global'e nedenlerini sıraladı: Ev sahipleri pişman...

Ekonomi haberleri

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, kira fiyatlarında düşüş beklentisini Haber Global'de detaylandırdı. "Ev sahipleri pişman" diyen Aşa, "Eylül, ekim, kasımda bir miktar daha yükselecek ama 2023'te kesinlikle, en az yüzde 20-25 düşüş bekliyorum" dedi.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "2023'te 10-11 bin lira olan kiralar 4 bin lira düşecek" sözlerine ilişkin Haber Global'de açıklamalarda bulundu.

Aşa'nın açıklamaları şöyle:

"Bu iddia tahmine dayanıyor, daha önceki deneyime, tecrübeye, bilgiye dayanıyor. Daha önce de düşecek dedim, gerekçesini koyduk. Tam ifadem şu, eskiden 2-3 bin TL olan bir ev 10 bin TL'ye kadar çıktı bu düşmeyecek ama 2-3 binden 10 bine çıkan evler, 7-8 bine düşecek dedim, bu iddiam devam ediyor.

"EV SAHİPLERİ PİŞMAN"

Mal sahiplerimiz pişman, 9-10 bine kiraya veren pişman, çünkü kirasını alamıyor. Kavga, dövüş, ev yakmaya çalışan kiracı, kiracısını bıçaklamaya çalışan mal sahibi, bunların hepsi gerçek. En önemli şey, bunun talep sahibi, mal sahiplerimiz. Mal sahipleri şu anda pişmanlık yaşıyor. Bunlar ödenecek meblağ değil dedik, söyledik bunları. Fırsatçı bir yaklaşımla, ben niye bu fiyata çıkmayayım yaklaşımıyla insanlar çılgın bir şekilde fiyat yükseldi. Mahkemeler şu anda tahliye davalarından geçilmiyor.

"BU BİR ALAMET"

Eskiden hiçbir emlakçının camında afiş yokken şu anda kiralık çıkmaya başladı, bu bir alamet. Bu fiyattan tutan olsa bile mal sahibinin başına bela alacağını biz söyledik. Şu anda bunu yaşıyoruz. Eylül, ekim, kasımda bir miktar daha yükselecek ama 2023'te kesinlikle, en az yüzde 20-25 düşüş bekliyorum.

Kaynak: Haber Global TV

kiralık ev fiyatları kiralar düşecek mi