Ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır? 2022 ev hanımlarına devlet desteği

koronavirüs
Ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır? 2022 ev hanımlarına devlet desteği

Ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır konumuzda, pandemi ve çeşitli unsurlardan dolayı devlet tarafından direkt olarak ev hanımlarına maddi destek yardımı verilmektedir. Peki, ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır ve şartları nelerdir?

Bu içeriğimizde, günümüzde halâ aktif bir şekilde devam etmekte olan yardım başvuruları ve paketlerini ayrıntılı bir şekilde sunarak, başvuru yapmanıza yardımcı olmana noktasında ihtiyaç sahipleri için bir rehber oluşturacağız. Ev hanımlarına yardım paketi, pek çok alanı kapsamaktadır ve bunlardan da sadece birkaç tanesi aktif olarak devam etmektedir. Durum bu şekilde olunca, ev hanımları maddi destek yardım başvurusu hakkında birçok güncel olmayan paketlere başvuru yapmaya çalışılmaktadır. İşte, bunun önüne geçerek, şu anda hala aktif olan paketleri sizlere sunacağız.

EV HANIMLARINA YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır hakkında, aktif olarak devam etmekte olan 2 - 3 adet ev hanımlarına maddi yardım sağlayan seçenek vardır. Bu paketler listesi ise şu şekildedir;

- Pandemi ev hanımlarına sosyal destek yardım paketi,

- Ev hanımlarına 1000 TL yardım parası,

- Aile ve sosyal politikalar bakanlığı yardım paketleri,

- Valiliklerin sunduğu yardımlar,

- Belediyelerin sağladığı yardım paketleri.

- Elektrik Yardımı Başvurusu E-Devlet

İşte ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır konusunda, aktif kullanabilecekleri hizmetler bu şekilde ifade edilebilir. Bunlardan bazıları daimi devam eden hizmetler olurken, bazıları da içerisinde bulunmuş olduğumuz pandemi sürecinden ötürü ev hanımlarına verilen yardım paketleri olarak ifade edilir.

e-DEVLET EV HANIMLARINA YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet ile ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır içeriğimizde, başvuru statüsünün pandemi sosyal destek yardım paketi bünyesinde olduğunu ifade etmekte fayda vardır. Ev hanımlarına maddi yardım başvurusu için yapılması gerekenler ise şu şekildedir;

Pandemi Sosyal Destek Paketi Ön Başvurusu (e-devlet üzerinde Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu aratılarak bulunabilir) aratarak, e-devlet bilgileriniz ile giriş yapınız. T.C Kimlik numaranızın son rakamı, başvuru yapabileceğiniz günü belirtmektedir. Bunlar da sırasıyla şu şekildedir;

- Pazartesi günü için 0 ile biten TC Kimlik numaraları,

- Salı günü 2 ile biten numaralar,

- Çarşamba 4 ile biten numaralar,

- Perşembe 6 ile biten TC numaraları

- Cuma 8 ile son bulan TC kimlik numaralarına sahip vatandaşlar.

Başvuru gününüz gelmiş olduğu zaman, yukarıda belirtilmiş olan e-Devlet sayfası üzerinden başvuru işleminde bulunabilir ve sonucun açıklanma sürecine girebilirsiniz.

ev hanımlarına devlet desteği

EV HANIMLARINA 1000 TL YARDIM BAŞVURUSU

Ev hanımlarına 1000 TL yardım başvurusu, pandemi sosyal destek paketi bünyesindedir. Yani, hemen bir üst başlıkta bulunan işlemleri yapmış olduğunuz zaman, esasında ev hanımlarına 1000 TL destek başvurusunda bulunmuş oluyorsunuz. Birçok insan bunu ayrı ayrı destek paketleri olarak bilmektedir fakat durum pek de öyle değildir. Ev hanımlarına 1000 TL nakit para yardımı başvurusu nasıl yapılır konusunda, yine üst başlıkta açıklanmış olan adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

Burada bir diğer önemli nokta ise, yine aile ve sosyal politikalar bakanlığının düzenli yardım paketi ayrı bir yardım sınıfına girmektedir. Bazı insanlar, 1000 TL yardım başvurusu ile bunu yine karıştırabilir fakat ihtiyaç sahipleri insanların sadece pandemi sürecinde değil, normal dönemler dahilinde de düzenli yardım alabilmiş olduklarını belirtmekte fayda var. Ev Hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır isimli konumuzda, yine bununla ilgili bulunduğunuz il ya da ilçe de yer alan bu aile ve sosyal politikalar bakanlığını ziyaret etmeniz yeterlidir. Online olarak E-Devlet’i kullanarak da bu alanda başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

PTT EV HANIMLARINA PARA YARDIMI BAŞVURUSU

PTT ev hanımlarına para yardımı başvurusu, esasında geçmiş olduğumuz aylar içerisinde emekli maaşı olmayan yaşlılara ödenecek aylık 672 TL ödeme ile karıştırılmaktadır. PTT ile Ev hanımlarına para yardımı başvurusu olamamaktadır ve paralar PTT ile alınmamaktadır. Aylık geliri bulunmayan yaşlılar için, düzenli kira ve ihtiyaçların karşılanabilmesi adına pandemi sürecinde devlet tarafından sağlanan 672 TL ödemesi, yine pek çok konuda karışıklığa sebep olmuş ve ev hanımlarını da kapsamış olduğu öne sürülmüştü.

Bu karışıklığın sebebi, eğer yaşlı ve eve gelen gelir bulunmuyorsa, tabii ki ev hanımları da bu kampanyadan fayda sağlayabiliyordu diğer yaşlılar gibi. İşte, en çok karıştırılan konulardan bir tanesi, bu sebeple PTT Ev hanımlarına para yardımı başvurusu konusu olmuştur.

DOĞUM YAPAN EV HANIMLARINA YARDIM BAŞVURUSU

Ülkemizde 2015 senesinde yürürlüğe giren yasa bünyesinde, devlet tarafından doğum yapan ev hanımlarına yardım başvurusu sağlamaktadır. Bu paket bünyesinde ev hanımlarının doğum yardımı şartları şu şekildedir;

- İlk bebeği için toplam da 300 TL doğum yardımı ödenir,

- İkinci bebeği için 400 TL doğum yardımı ödenir,

- Üçüncü bebek için de 600 TL doğum yardımı ödenir.

Doğum Yapan Ev Hanımlarına Yardım Başvurusu Şartları

Doğum yapan ev hanımlarının maddi yardım alabilmesi için bazı şartlar mevcuttur. İşte doğum yapan ev hanımlarına yardım başvuru şartları;

- Doğum yardımını alabilmek için, mutlaka anne tarafından bir başvuru yapılması gerekir. Bu başvurular E-Devlet ve aile sosyal çalışma bakanlıkları tarafından yapılabilir.

- Doğum yapan annenin mutlaka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olması gerekir.

- 15 Mayıs 2015 öncesinde olan doğumlar için doğum yardımı verilmemektedir.

- Doğum ölümle gerçekleşirse, bu yardım alınamaz.

ev hanımı devlet desteği e-devlet PTT