Enflasyon beklentilerin altında!

Ekonomi haberleri Enflasyon

Enflasyon Şubat ayında aylık yüzde 3.15 düzeyinde gerçekleşti. Yıllık ise yüzde 55,18 düzeyinde gerçekleşti. Beklentiler aylık yüzde 3.55, yıllık ise yüzde 55.74 düzeyinde olacağı idi. TÜİK, bazı deprem bölgelerinde verilerin derlenemediğini açıkladı.

Enflasyon Şubat ayında aylık yüzde 3.15 düzeyinde gerçekleşti. Yıllık ise yüzde 55,18 düzeyinde gerçekleşti. Beklentiler aylık yüzde 3.55, yıllık ise yüzde 55.74 düzeyinde olacağı idi.

TÜİK, bazı deprem bölgelerinde verilerin derlenemediğini açıkladı.

 Enflasyon beklentilerin altında! - Resim : 1

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 21,69 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 74,34 ile lokanta ve oteller oldu.

ŞUBAT AYINDA EN ÇOK GIDA FİYATLARI ARTTI

Ana harcama grupları itibarıyla 2023 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde -1,76 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, 2023 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 7,36 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

ŞUBATTA EN ÇOK SEBZENİN FIYATLARI ARTTI, ŞARAP İKİNCİ SIRADA

Şubat ayında fiyatı en çok artan ürün sebze oldu. Sebze şubat ayında yüzde 24,56 artış gösterdi. İkinci sıradaki şarabın fiyatları ise yüzde 14.47 arttı. Üçüncü sırada ise yüzde 10.47 ile meyveler yer aldı. 

EN ÇOK KADIN GİYİM UCUZLADI

Şubat ayında en çok kadın giyim ürünleri ucuzladı. Kadın giyim fiyatları yüzde -4.40 ile en çok ucuzlayan ürün oldu. 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

enflasyon yıllık enflasyon TÜİK