Enerji Bakanı Dönmez'den Akkuyu açıklaması

Ekonomi haberleri
Enerji Bakanı Dönmez'den Akkuyu açıklaması

Akkuyu Nükleer Santral'inin ana yüklenicisi Titan 2-IC İçtaş Anonim Şirketi'yle olan sözleşmeyi fesh etmesinin yankıları sürüyor. Taraflar ardı ardına açıklama yaparken Bakan Dönmez'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Akkuyu Nükleer Santral'inin ana yüklenicisi Titan 2-IC İçtaş Anonim Şirketi'yle olan sözleşmeyi fesh etmesinin yankıları sürüyor.

Taraflar ardı ardına açıklama yaparken Bakan Dönmez'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşaat sahasından yayınladığı video mesajında, projede ana yüklenici olarak görev yapan Titan 2-IC İçtaş Anonim Şirketi'ni değiştirmeye karar verdiklerini, şirketle olan sözleşmenin 26 Temmuz'da feshedildiğini söylemişti. 

Ana yüklenici IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Akkuyu Nükleer AŞ tarafından yürütülen fesih girişiminin uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirirken, Zoteeva, değişimin ardından sahadaki Türk şirketleriyle sözleşme imzalamaya başladıklarını açıklamıştı. 

BAKAN DÖNMEZ: İKİ TARAFINDA İDDİALARINI DİNLİYORUZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konuyla ilgili açıklama yaparak "Akkuyu konusunda kabinede bilgilendirme yaptım. İki tarafın da iddialarını değerlendiriyoruz. Bu konuda kapsamlı bir açıklama yapacağız." açıklamasını yaptı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

ekonomi haberleri