Enerji Bakanı Bayraktar: Karadeniz'de 4 milyon metreküp gaz akışı var

Ekonomi haberleri
Enerji Bakanı Bayraktar: Karadeniz'de 4 milyon metreküp gaz akışı var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı NTV yayınında "Karadeniz gazında günlük 4 milyon metroküplük bir gaz akışı var" açıklamasını yaptı. Bakan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santral için de tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı NTV yayınında "Karadeniz gazında günlük 4 milyon metroküplük bir gaz akışı var" açıklamasını yaptı. Bakan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santral için de tarih verdi.

Bakan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santral'inin Ekim 2024'te faaliyete başlamasının hedeflendiğini söyledi. 

Bakan Bayraktar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"(Irak-Türkiye petrol botu hattı) Dün itibarıyla hazır hale geldi. BAE'den ciddi bir ilgi var, özellikle yenilenebilir projelere. Çok yakın bir zamanda bazı projelerin BAE ile gerçekleşeceğini göreceğiz gibi görünüyor. İsrail'den gelecek gazın büyük kısmı Türkiye'de kullanılacak, bir kısmı da Avrupa'ya gidecek, birkaç hafta sonra İsrail'i ziyaret edebilirim. 

Trakya'daki reaktör için Çin'le görüşmelerimiz devam ediyor, önümüzdeki birkaç ay içinde anlaşmaya dönüştürmek istiyoruz. Modüler nükleer reaktörler, nükleer kapasitemizin yüzde 25'i olacak. Modüler nükleer santralleri inşaat aşamasına geçince diğerlerine göre hızlı ilerliyor. 

Karadeniz gazında günlük 4 milyon metroküplük bir gaz akışı var. İkinci fazın gelişimiyle birlikte birkaç yıl sonra 40 milyon metreküpe çıkacak. Gabar'da hızlı ilerliyoruz, 18 bin varili bulan bir üretim var, 2024 sonuna kadar 100 bin varillik bir üretime çıkmayı hedefliyoruz. Gabar'da kuyu başı üretim bir varil civarında. Gabar'da 100 bin varile 100 kuyu ile ulaşmayı hedefliyoruz."

 

Kaynak: Haber Global TV

Akkuyu NGS nükleer santral Rusya