"En düşük memur maaşı 22 bin olacak" vaadi! Polis, öğretmen, doktor maaşı yeni zamla ne kadar olur?

Ekonomi haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hak-İş Genel Kurulu'nda en düşük memur maaşının temmuz ayında 22 bin liraya çıkacağını söyledi. Maaş hesaplamaları başladı. Bu durum emekli ve asgari ücretli için de beklentiye sebep oldu.

Kamu işçileri yüzde 45 zam aldı... En düşük memur işçisi maaşı 15 bin oldu. Bu durum domino etkisi yarattı.

Vergi Uzmanı Murat Bal konuya ilişkin olarak "Bugün baktığımızda 13 bin lira seviyelerinde olan minimum memur maaşının 22 bin liralar seviyesine getirilmesi muhtemelen ek ödemelerle olacak şekilde sayın cumhurbaşkanımız kastetti, yoksa asıl ücretin 22 bine çıkarılması yüzde 70 oranında bir zam farkı demek" diye konuştu.

Peki bu durumda farklı mesleklerde memur maaşları nasıl bir değişiklik gösterir?

Bal, "Mesela şube müdürü geçen temmuzda 15 bin 848 alıyordu, ocak zammıyla 20 bin oldu. Yüzde 45 zam uygulanırsa 30 bin lira olacak. En düşük memur maaşına baktığımızda 9 bin 700'den 12 bine şimdi de 18 bine geldi. Bu rakamın 22 binler seviyesine göstergelerle çıkmasını algıladım ben beyanatı." dedi.

Öte yandan benzer bir oranın emekli ve asgari ücret zamlarına yansıması da beklentiler arasında... 

Bal, "Yüzde 45 zam aslına bakarsanız eğer yıl sonu enflasyonunu tutturabilirsek yani 20-25'ler seviyesini o zaman vatandaşlarımızın reel gelirinde çok ciddi artışa sebep olabilir. Önümüzde zaten seçim süreci var bunu sayın cumhurbaşkanı ileriye dönük bir vaad olarak söylediğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan HAK-İŞ Genel Kurulu memur zam öğretmen doktor