Emekli maaşlarında yeni döneme giriliyor. Emekli maaşına refah payı uygulanacak

Emekli
Emekli maaşlarında yeni döneme giriliyor. Emekli maaşına refah payı uygulanacak

Emekli bireylere devlet tarafından ödenen emekli maaşları her yıl içerisinde bir yılbaşı zammı bir de ara zam alarak emekli bireylerin hesaplarına yatırılıyor. 2023 yılı itibari ile zamlanarak 7.500 Türk Lirası seviyesine çıkan emekli maaşlarına zamlara ek olarak bir de refah payı geliyor.

EMEKLİ MAAŞINDA REFAH PAYI

Ülkemizde emekli bireylerin hesaplarına yatırılan maaşlara her yıl iki farklı zam işleniyor. Yılbaşı ve ara enflasyon zammı olarak hesaplara işenen zamlar ile birlikte 2023 yılı içerisinde emekli maaşları 7.500 Türk Lirası seviyesine yükseldi. Emekli maaşlarına bir güncelleme de refah payı uygulaması ile getirildi. Refah payı uygulaması ile ilgili detaylar ise açıklandı. Refah payı oranı ile birlikte refah payının emekli maaşlarına ne zaman uygulanacağı da öğrenilmiş oldu.

Emekli maaşlarında yeni döneme giriliyor. Emekli maaşına refah payı uygulanacak - Resim : 1

REFAH PAYI NE KADAR?

Ülkemizde emekli bireylerin aldıkları maaşlara ek olarak uygulanacak şekilde hazırlanan refah payı uygulamasında en çok merak edilen detay refah payının ne kadar olacağı. Emekli maaşlarına uygulanacak olan refah payı emekli vatandaşların enflasyon karşısında alım gücünün düşürülmemesi için düzenlenmiş bir uygulama olarak hazırlandı. Emekli maaşında refah payı ise açıklandı. Güncel verilere bakıldığı zaman emekli maaşına ek olarak ödenecek refah payının maaşa eklenmesi durumda yüzde 30 oranında bir ekleme alınmış olacak. 

EMEKLİYE REFAH PAYI NASIL ÖDENECEK?

Emekli maaşı ile birlikte ödenecek olan refah payı emekli bireylerin maaşına eklenerek tek seferde hesaplara yatırılacak. 2023 yılı için yapılan emekli maaşı zammı sonrasında emekli bireylerin maaşları 7.500 Türk Lirası seviyesine yükselmiş oldu. Yeni güncelleme ile birlikte refah payı da maaşa eklenecek ve bu şekilde zamlı bir emekli maaşı emekli bireylerin hesaplarına yatırılacak. 

Emekli maaşlarında yeni döneme giriliyor. Emekli maaşına refah payı uygulanacak - Resim : 2

EMEKLİYE REFAH PAYI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli bireylerin aldıkları emekli maaşları her yıl içerisinde bir yılbaşı zammı bir de ara enflasyon zammı olmak üzere iki kez düzenleniyor. Yapılacak olan 2023 ara zammı ise Temmuz ayı itibari ile işlenmeye başlayacak. Bu durumda da refah payının emekli maaşlarının alacağı Temmuz ara zammı ile birlikte emekli bireylerin hesaplarına yatırılacağı da öğrenilmiş oldu. Emekli bireyler refah payı eklenmiş olan emekli maaşlarını Temmuz ayı ile birlikte almaya başlayacaklar. 

REFAH PAYINDAN KİMLER FAYDALANACAK?

Refah payı emekli bireylerin yanı sıra aynı zamanda memur ve asgari ücretli işçiler için de ödenecek. 2023 yılı içerisinde artan enflasyon karşısında vatandaşı koruma politikası olarak devreye sokulan ve düzenlemeleri tamamlanan refah payı, Temmuz ara zammı ile birlikte memur, işçi ve emekli bireylerin faydalanabileceği bir uygulama olarak hazırlandı. 

Kaynak: Ajanslar

Emekli maaş zam refah payı müjde