Emekliye ek zam açıklaması!

İSTANBUL/HABER MERKEZİ
Emekli Ekonomi haberleri

Emeklilerin merakla beklediği yeni zamlarla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Bakanlıklarımızın çalışmaları devam ediyor. Etki analizleri, bütçe imkanları değerlendiriliyor" dedi.

Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, SGK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranının 37,57'de kalması kamuoyunda beklentilere yol açmıştı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM'de gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda emekli aylıklarına iyileştirilme yapılmasına ilişkin de konuştu. Güler, şunları ifade etti:

 "Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışmalarını devam ettiriyor. Etki analizleri ve bütçe imkanlarını değerlendirmek suretiyle ortaya bir rakam çıktığı takdirde önümüzdeki günlerde yine bir Kabine toplantısı söz konusu olacak; netleştiğinde inşallah komisyon safhasında ya da Genel Kurul safhası ile birlikte bu kanun metnine de eklenmesi hususunu değerlendireceğiz." 

Güler, "Yapılacak zam oranına ilişkin bir gelişme var mı?" sorusuna ise "Bütün bu etki analizleri, oransal artışlar, bütçe imkanları; bunların tamamı değerlendiriliyor. Benim şu anda bir oran verme imkanım yok. İnşallah ortaya çıktığında yine bu gelişmeleri duyururuz" diye yanıt verdi.