Ödeme takvimi açıklandı! Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?

Kamu çalışanları ve emeklilerin yılın ikinci yarısında alacağı maaşlar belli oldu ancak zamlı maaşlar ve maaş farklarının ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyordu. Milyonlarca emeklinin beklediği takvim netleşti.

4 Temmuz tarihinde açıklanan enflasyon farkıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı zam oranı 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 42,35 olarak açıklandı. O tarihten itibaren milyonlarca emekli vatandaş, zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarihi beklemeye başladı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz ayı zamlı maaş ödemeleri yarından itibaren başlıyor. İlk olarak, SSK emekli maaş ödemelerinin 17 Temmuz’dan (yarın) itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor.

Bağ-Kur emekli maaş ödemelerinin ise 25 Temmuz tarihinden itibaren zamlı bir şekilde ödenmesi bekleniyor.

SSK’LILAR İÇİN ZAMLI EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ
Ödeme takvimi açıklandı! Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak? - Resim : 1

Emekli kart numarasının son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde, 7 olanlar ayın 18’inde, 5 olanlar ayın 19’unda, 3 olanlar ayın 20’sinde, 1 olanlar ayın 21’inde, 8 olanlar ayın 22’sinde, 6 olanlar ayın 23’ünde, 4 olanlar ayın 24’ünde, 2 olanlar ayın 25’inde, 0 olanlar ayın 26’sında maaş alıyor.

BAĞKUR’LU İÇİN ZAMLI EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ
Ödeme takvimi açıklandı! Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak? - Resim : 2

Emekli kart numarasının son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25’inde, 3, 1 olanlar ayın 26’sında, 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27’sinde, 2 ve 0 olanlar her ayın 28’inde emekli maaşlarını alıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

zam maaş Emekli