Emeklilere yeni destekler yolda! İşte o 7 madde ve beklenen tarih...

haberglobal.com.tr
Emekli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliler için yeni müjdelerin yolda olduğu sinyalini vermişti. Hazırlıklar başladı. Maaş artışı başta olmak üzere, belediye hizmetlerinde indirimden barınma desteğine kadar 7 ayrı başlıkta çalışma yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emekliler hak ettiklerini alacak" diyerek mesajı vermişti, detaylar ortaya çıkmaya başladı. Emekliye 7 büyük destek geliyor.

Emekliler için öncelikli çalışma gelir artırmaya yönelik olacak. Taban maaştaki seyyanen destekler önümüzdeki dönem için yeniden belirlenecek. Ayrıca kök maaş düzenlemesi de masadaki konular arasında. Bu düzenlemelerin temmuza kadar yapılması bekleniyor.

Hayata geçirilmesi planlanan desteklerden biri de belediye hizmetlerinde indirim. Yerel yönetimlerle yapılacak protokollerle su faturalarında indirim, ücretsiz ya da indirimli toplu taşıma, belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi birçok konu ele alınacak.

Belediyelerin sunduğu toplu taşıma dışında emeklilerin diğer ulaşım araçlarından da indirimli ya da ücretsiz yararlanabilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devreye girecek. Uçak ve tren biletlerinde emeklilere ayrıcalık tanınacak.

Emekliler için enerji desteği verilmesi de gündemde. Başta düşük maaşlılar olmak üzere tüm emeklilerin doğal gaz ve elektrik faturalarının indirimli olması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çalışma yürütecek.

Emeklilerin en önemli sorunlarının başında barınma geliyor. Büyükşehirler başta olmak üzere emeklilere kira yardımı yapılması masada. Düşük aylık alanlardan başlayarak emeklilere belli miktarlarda kira desteği verilecek. Bu konuda yerel yönetimler de devreye girecek.

Finans desteği için de kollar sıvandı. Bankalarla yapılacak görüşmelerle krediye ulaşma, düşük faiz imkanı, banka hizmetlerinin ücretsiz olması, promosyon miktarlarının artırılması gibi konular ele alınacak.

Emeklilerin tatil ihtiyacı da gözardı edilmeyecek. Tatil yapma imkanı bulamayan emekliler için kamu kurumlarının tesisleri kapılarını açacak. Turizm şirketleriyle yapılacak protokollerle indirimle tatil imkanları da sunulacak.