Emeklilere promosyon güncellemesi başlıyor! Zengin: "Önemli bir kazanım"

Haber Merkezi
Emekli Ekonomi haberleri

Emeklilere promosyon ödemesiyle ilgili güncellemeye ilişkin kamu bankaları başvuru almaya başlıyor. Konuyu değerlendiren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin "Emeklilerimiz önemli bir kazanım elde etmiş oldu" dedi.

Emeklilerin bir süredir bekledikleri promosyon başvuruları kamu bankalarında pazartesi gününden itibaren başlıyor. İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu promosyon ödemelerine ilişkin açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Konuya ilişkin detayları Haber Global Muhabiri Sıla Ercivan'a değerlendiren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, promosyon ödemesinin ilk olarak 2017 yılında başlatıldığını aktardı. Ardından 2022 yılında emekli promosyon ödemelerine bir güncelleme getirildiğini hatırlatan Zengin, "Bu son güncellemeyle birlikte emeklilerimiz önemli bir kazanım elde etmiş oldu. Şöyle ki en düşük emekli banka promosyonu 8 bin lira ile aldığı emekli aylığına göre 12 bin lira arasında değişen bir kademelendirme sonucu ortaya çıktı. Bu noktada bazı bankalar özellikle kamu bankaları pazartesi itibarıyla müracaatları alacaklar. Ve oradan maaşlarını alanların güncellemeleri zaten yapılacak" diye konuştu.

"ANLAŞMADAN ÇIKMA İMKANI VAR"

Merak edilen konulardan birisi olan anlaşmadan çıkışın mümkün olup olmayacağına ilişkin de bilgiler veren Tarkan Zengin, yapılan anlaşmanın bozulabileceğini söyledi, "Belki şu merak edilebilir '3 yıllık anlaşma yaptık bu anlaşmadan çıkma imkanımız var mı?' diye evet var. Yani anlaşmayı ne zaman yaparsa yapsın 1,5 yıl da kalsa, 2 yıl da kalsa o daha önceki yaptığı anlaşmayı bozup hem banka değiştirebilir hem de aynı zamanda o miktara dair kim ne kadar fazla veriyorsa o kadar müracaat edebilir. Şimdiye kadar kamu bankaları açıklama yaptılar ve özel bankalardan bu anlamda bir açıklama bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Zengin maaş promosyonlarının bir alt limit olduğunu, bankaların rekabet nedeniyle bu limit üstüne çıkabildiklerini de sözlerine ekledi.