Emekli maaşında güncel formül! Temmuz emekli maaşı zammı en kadar olacak?

Ekonomi haberleri Emekli Zam
Emekli maaşında güncel formül! Temmuz emekli maaşı zammı en kadar olacak?

Emekli bireylerin Temmuz ayında alacakları ara enflasyon zammı için belirlenmesi beklenen zam seviyelerinde yeni formüller ortaya çıkmaya devam ediyor. Emekli maaş zamlarında işlenmesi beklenen refah payı ve altı aylık enflasyon yüzdesi açıklandığı takdirde emekli maaşlarında da zamlar işlenecek.

emekli maş zamları için geri sayım devam ediyor. Altı aylık enflasyon yüzdesinin açıklanması ile birlikte hesaplara yatırılacak olan maaşlarda işlenecek zamlar netleşmeye başladı.  Emekli maaş zammında açıklanması beklenen seviye refah payı de hesaplanarak açıklanacak. 2023 yılı ara maaş zammı için gözler Haziran ayının sonuna çevrildi. 

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında hesaplara yatması beklenen emekli maaşlarında işlenecek olan zamlar için yeni formüller açıklanmaya devam ediyor. Emekli maaş zammında refah payı hesaba katılacak ve bu şekilde ortalama bir zam yüzdesi açıklanacak.

Emekli maaşında güncel formül! Temmuz emekli maaşı zammı en kadar olacak? - Resim : 1

Emekli maaşları için düzenlemeler vatandaşların enflasyon karşısında alım gücünü ve hayat kalitesini düşürmemek adına yürürlüğe konulacak. Emekli maaşının ne kadar olacağı konusunda henüz net bir seviye açıklanmadı. Emekli maaşları için beklenen seviye ise refah payı ile birlikte maaşların 10 bin Türk Lirası üzerinde açıklanması. 

EMEKLİ MAAŞINA REFAH PAYI DÜZENLEMESİ 

Emekli maaşları için açıklanacak zam yüzdesi hem ilk altı ayın ortalama enflasyon yüzdesi hem de refah payı hesaba katılarak oluşturulacak. TBMM'de yeni bakanlar kabinesinin oluşturulması sonrasında emekli maaş zamları görüşülmeye başlanacak. Refah payı ilk kez 2023 yılı içerisinde maaşlara ek bir ücret olarak işlenecek. 

Emekli maaşında güncel formül! Temmuz emekli maaşı zammı en kadar olacak? - Resim : 2

MAYIS AYI ENFLASYON YÜZDESİ AÇIKLANDI MI?

Mayıs ayı için belirlenen aylık enflasyon oranı henüz açıklanmadı. Mayıs ayı enflasyon oranının açıklanması ile birlikte ilk altı aylık ortalama enflasyon yüzdesinin netleşmesine yalnızca bir ay kalmış olacak. Mayıs ayı enflasyon oranı 5 Haziran 2023 günü açıklanacak ve bu şekidle ilk beş aylık ortalama enflasyon yüzdesi  kesinleşmiş olacak.

Kaynak: Haber Global TV

Emekli zam temmuz enflasyon refah payı