Elon Musk: Yılda sadece 2-3 gün izin yapıyorum

Tesla Ekonomi haberleri Elon Musk
Elon Musk: Yılda sadece 2-3 gün izin yapıyorum

Dün Tesla'nın hissedar toplantısı sırasında CNBC'e konuşan Tesla Motor CEO'su Elon Musk, George Soros hakkında söylediklerine arka çıktı ve "Bunun sonucu para kaybetmekse... Umrumda değil" dedi. Musk, yılda sadece 2-3 gün izin yaptığını ve haftanın 7 günü çalıştığını söyledi.

Dün Tesla'nın hissedar toplantısı sırasında CNBC'e konuşan Tesla Motor CEO'su Elon Musk, George Soros hakkında söylediklerine arka çıktı ve "Bunun sonucu para kaybetmekse... Umrumda değil" dedi.

Haftanın yedi günü çalıştığını ve günde altı saat uyuduğunu söyleyen Musk "Yılda sadece 2-3 gün izin yapıyorum" dedi. 

Musk, fabrikada çalışanların işe gelmek zorunda olduğu bir zamanda "uzaktan çalışma"yı savunamayacağını söyledi. 

Fed'in faiz artırımlarıyla sıkılaştırmaya gittiği bir zamanda tüketici harcamalarının düştüğünü söyleyen Musk "Tesla arabaları için fiyatlama konusunda esnekliğimiz var. Tesla fiyatlama konusunda gerçek zamanlı verilerden faydalanıyor." dedi. Önümüzdeki 12 ayın zor geçeceğini vurgulayan Musk "Önümüzdeki 12 ay piyasalara bakmayın" dedi.

YENİ TESLA PLANLARI

Tesla iki yeni model planlıyor. Bu araçlardan birisi ucuza yani 25 bin dolarlık fiyat bandında satılacak. Bu iki araçtan biri tasarım sürecinde, diğeri ise üretim aşamasında...

Öteki araç ise bir van olarak planlanıyor ve tamamen sürücüsüz araç modeli üzerine kurgulanıyor. 

Tesla'nın ilk CyberTruck'larını bu yıl sonunda teslim edeceğini söyleyen Musk "Seri üretim başladıktan sonra yılda 250 bin ila 500 bin arasında teslim etmeliyiz" dedi. Musk "Üretim 2023 yaz aylarında başlayacak." dedi. 

TESLA REKLAM VERECEK

Araç satışlarında tüketicilerin kulaktan kulağa tavsiyeleriyle ve Elon Musk'ın popülasyonuna güvenen Tesla Motor bu yıl ilk defa reklam vermeyi deneyecek. CEO Elon Musk "Biraz reklam vermeyi deneyeceğiz ve bunun nasıl gittiğine bakacağız" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

tesla motor Elon Musk elektrikli otomobil