Elon Musk bitcoin fiyatlarını yükseltti

Elon Musk bitcoin fiyatlarını yükseltti

Elon Musk'ın Twitter'da yer alan açıklama kısmına "#bitcoin" yazmasının ardından dünyanın en büyük kripto para birimi konumunda olan Bitcoin yüzde 14 yükseldi.

Elon Musk'ın Twitter'da yer alan açıklama kısmına "#bitcoin" yazmasının ardından dünyanın en büyük kripto para birimi konumunda olan Bitcoin yüzde 14 yükseldi. Bu yükselişle birlikte Bitcoin 36 bin doların üstüne çıktı. 

Twitter'da 43.8 milyon takipçisi olan milyarder girişimci Musk geçmişte de piyasaları hareketlendiren açıklamalarda bulunmuştu. Küçük yatırımcıların hücum ettiği GameStop hisseleri Musk'ın Salı günü yaptığı "Gamestonk!!" (GameStop'a hücum) açıklamasının ardından yüzde 50 yükselmişti. Musk bu açıklamaya yatırımcıların bir araya geldiği Reddit platformundaki Wallstreetbets sayfasının da bir linkini eklemişti. Bu platformda yatırımcılar kendisinden "Baba Musk" olarak bahsediyorlar.

Bitcoin geçtiğimiz sene daha büyük yatırımcılar tarafından da tercih edilmeye başlayınca yüzde 300 değer kazanmıştı. Geçtiğimiz ay Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42,000 dolar seviyesini gördü.

 

 

KRİPTO PARA PİYASASININ HACMİ YENİDEN 1 TRİLYON DOLAR ÜSTÜNE ÇIKTI

Gamestop dalgasının yarattığı rüzgar ile birlikte hacimleri artan kripto para piyasasında hacim miktarı yeniden 1 trilyon doların üstüne çıktı. Bitcoin'in son 7 günlük yükselişi yüzde 16'yı aştı ve haftalık kayıplarını geri aldı. Ethereum yüzde 7 yükselişle 1.409 dolara yükseldi. Son 7 günlük yükselişi ise yüzde 18'i aştı. 

 

ROBİNHOOD PLATFORMU KRİPTO PARA TİCARETİNİ SINIRLANDIRDI

İşlem platformu RobinHood'un piyasa koşulları nedeniyle kripto para işlemlerinde sınırlamaya gittiği belirtiliyor. CNBC'nin haberine göre RobinHood kullanıcıları anlık mevduat işlemlerinin askıya alındığını ifade ediyorlar. Robinhood'un kararın piyasa koşulları nedeniyle alındığını belirterek haberi teyit ettiği vurgulandı. Kararın dijital para birimi dogecoin'de yüzde 800'e varan artış sonrasında geldiğinin altı çizildi.

Elon Musk 'Bitcoin