Elektrik üreticileri bakanla buluştu... Yeni zam gelecek mi?

Ekonomi haberleri

Elektrik dağıtım şirketleri, elektrikte yeni bir zam için Enerji Bakanı'nın kapısını çaldı. İddialara göre, elektrik üreticileri yüzde 50 zam yapılması konusunda görüş bildirirken, bakan ile yapılan görüşmelerden iddialara göre yüzde 30 zamda anlaşıldı

Elektrik dağıtım şirketleri, elektrikte yeni bir zam için Enerji Bakanı'nın kapısını çaldı. İddialara göre, elektrik üreticileri yüzde 50 zam yapılması konusunda görüş bildirirken, bakan ile yapılan görüşmelerden iddialara göre yüzde 30 zamda anlaşıldı.

Ankara'da geçen Perşembe günü düzenlenen Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 14'üncü Sektör Değerlendirme Toplantısı öncesinde elektrik dağıtım şirketlerinin patron ve yöneticileri, Enerji Tabii Kaynaklar Fatih Dönmez ile kahvaltıda bir araya gelmişti.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Toplantıda şirketlerin yetkilileri kur farkı ve uluslararası piyasalarda artan enerji maliyetlerini gerekçe göstererek elektrik satış bedelleri için yüzde 50 oranında bir zam talebinde bulundu.

DW Türkçe'nin kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre yapılan değerlendirmeler sonrasında 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere en az yüzde 30 zam yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantıda alınan karar uyarınca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 1 Temmuz'da yüzde 30'luk zam kararını alması bekleniyor.

 

Kaynak: Haber Global TV