Ekrem İmamoğlu, HIZRAY projesinin detaylarını anlattı

Ekrem İmamoğlu, HIZRAY projesinin detaylarını anlattı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için HIZRAY projesinin detaylarını anlattı. İmamoğlu, 2021'in ilk 6 ayında projeyi izinlerin ardından başlatmayı düşündüklerini dile getirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı televizyon programında, HIZRAY projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, "Bu proje İstanbul'un boydan boya çok hızlı bir şekilde erişimini sağlayacak bir proje. Şu an bunu kısa spotlarla veriyoruz ama çok yakında lansmanını yapacağız" dedi.

İmamoğlu, "Hedefimiz bu projeyi, 2021'in ilk 6 ayında, Meclis'in ve yetkili kurumların izinlerini alacak hazır hale getireceğiz. Bu projenin şöyle bir kabiliyeti var, çok hızlı bitirilebilecek. 5 milyar liralık bir proje" diye konuştu.

Proje için yap-işlet-devret modeli düşünüldüğünü belirten İmamoğlu, "Projenin maliyetini de yap-işlet-devret projesinin en ahlaklı şekilde yapabileceğimiz kapasitesi var. Görüşmelerimiz var, izinleri alırsak çok iyi bir kredi kapasitesi ile yapabilme kabiliyetimiz var. Projenin yapımı 4 yıl sürer" diye konuştu. 

İmamoğlu, HIZRAY ile Halkalı’dan Sabiha Gökçen’e 55 dakikada ulaşım sağlanacağını söyledi. Projeye göre, HIZRAY'da 11 ekspress istasyon bulunacak, günlük hedeflenen yolcu sayısı ise 750 bin. 

Projede sefer sıklığı ise 3 dakika olarak öngörülüyor. 

Kaynak: Haber Global TV

hızray Ekrem İmamoğlu İBB