Ekonomist Tonguç Erbaş borsadaki ve altındaki öngörüsünü açıkladı!

Altın yorumları Ekonomi haberleri Borsa

Amerikan enflasyon verileri bugün Türkiye saati ile 4'te açıklanacak. Peki piyasalara etkisi ne olacak? Ekonomist Tonguç Erbaş, borsadaki ve altındaki öngürülerini Haber Global muhabiri Gizem Bilen'e anlattı.

Ekonomist Tonguç Erbaş, borsadaki gidişata ilişkin Haber Global muhabiri Gizem Bilen'e değerlendirmelerde bulundu.

Erbaş piyasalardaki duruma ilişkin "Bugün de dahil olmak üzere haftanın 4 işlem gününde de aslında borsa kısmen yukarıya doğru başlıyor, ama teknik bazı seviyeleri geçemedikten sonra gün sonuna doğru özellikle öğleden sonra daha sert satışlarla işte zaman zaman devre kesicilerle günü kapatıyor. Bugün de 4 bin 950'ye yaklaşıp geçemememiz aslında biraz da aşağıya doğru trendin devamını teyit etmiş gibi gözüküyor. Tabii yayın sonrası nasıl bir gelişme olur, haber akışına bakmak gerekiyor ama 4 bin 700'ün aşağı kırılması bizi kısa vadeli 4 bin 350 seviyesine götürebilir. Genel olarak da bence borsa 5 bin psikolojik seviyesini üstünü geçmediği sürece her türlü yükseliş şimdilik biraz önce konuştuğumuz o temel nedenlerden dolayı halen bir zayıf görüntüyle aşağıya doğru bir risk oluşturmaya sahip gibi duruyor. Dolayısıyla öngörüm henüz dibin bulunmadığı, bir süre daha aşağı yönlü baskın devam edebileceği yönünde." açıklamasında bulundu.

Seçim tarihinin borsayı nasıl etkileyebileceğine ilişkin ise Erbaş, "Şu anki düşüşte seçimin 1 ay önce erkene alınması gibi bir beklentinin bile çok etkili olduğunu şimdilik düşünmüyorum." dedi.

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

Erbaş, gram altında ise yıl içerisinde 1.300 - 1.400 liraya kadar yükselebileceğini ifade etti.

 



Kaynak: Haber Global TV

gram altın borsa