Efsanevi yatırımcı Julian Robertson hayatını kaybetti

Ekonomi haberleri
Efsanevi yatırımcı Julian Robertson hayatını kaybetti

Efsane yatırımcı ve Tiger Management adlı Hedge Fund'un kurucusu Julian Robertson 90 yaşında hayatını kaybetti. Efsane yatırımcı, 20 yıl boyunca yıllık yüzde 25 getiri elde etmesiyle ünlendi

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, efsane yatırımcı ve Tiger Management adlı Hedge Fund'un kurucusu Julian Robertson 90 yaşında hayatını kaybetti. Efsane yatırımcı, 20 yıl boyunca yıllık yüzde 25 getiri elde etmesiyle ünlendi.

Tiger Management, Wall Street'in en saygın hedge fonlarından biri olarak biliniyor. Robertson, ABD ordusunda görev yaptıktan sonra topladığı 8 milyon dolarlık fon ile 1980 yılında Tiger Management'i kurdu. Kurulduğu ilk yıl yüzde 54,9 net getiri elde eden fon daha sonraki yıllarda da diğer fonları geride bırakarak Wall Street'teki saygınlığını inşa etti. 

Robertson, George Soros ve Michael Steinhardt ile aynı nesilden 3 yatırımcı olarak saygınlık kazanmıştı. 

Julian Robertson, 2000'deki teknoloji çılgınlığına kendini kaptırmayarak yüzde 19 zarar etmişti. Bu zararın ardından fonunu dışarıya kapatarak parayı müşterilerine teslim etti. Fon tamamen kapanmadı. Tiger Management çatısı altında yetiştirdiği çalışanlar 2 yeni fon kurarak Tiger Management çatısı altında hizmet vermeye devam etti.

Geçtiğimiz aylarda 20 milyar dolarlık servetini iki günde kaybeden Bill Hwang'de Tiger Management'te yetişen bir hedge fund yöneticisiydi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

hedge fund yatırımcı ABD