ECB'nin olağanüstü toplantsı sona erdi

Ekonomi haberleri
ECB'nin olağanüstü toplantsı sona erdi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi bugün önceden planlanmış, olağanüstü bir toplantı gerçekleştirerek cari piyasa durumuna ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, "Kademeli olarak politika normalleştirme sürecinin başlatıldığı Aralık 2021'den bu yana, Yönetim Konseyi parçalanma, ayrışma risklerine karşı harekete geçme taahhütünde bulundu. Pandemi, Euro Bölgesi ekonomisinde, para politikası normalleştirmenin dengesiz aktarımına katkı yapar kalıcı kırılganlıklar bıraktı" dedi. 

Foreks'te yer alan habere göre, Yönetim Konseyi yaptığı bu tespit temelinde PEPP portföyündeki varlıkların ana para ödemelerinin yeniden yatırıma yönlendirilmesinde , para politikası aktarım mekanizmasının korunmasına dikkat ederek esnek şekilde hareket edilmesine karar verdiğini duyurdu. Konsey, para politikası aktarım mekanizmasının çalışmaya devam etmesinin ECB'nin fiyat istikrarı görevini yerine getirmesi için ön şart olduğunu da vurguladı.

ECB Yönetim Konseyi buna ek olarak Eurosystem Komitelerini, ECB hizmetleri ile ile birlikte Yönetim Konseyi'nin değerlendirmesine sunulacak yeni bir anti-parçalanma, anti-ayrışma enstrümanı dizayn edilmesinin tamamlanmasının hızlandırılmasıyla görevlendirmeye de karar verdi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ecb Avrupa Merkez Bankası euro