Dünyanın en zengini yarım saat içinde iki kez değişti. İşte dünyanın en zengini!..

Dünyanın en zengini yarım saat içinde iki kez değişti. İşte dünyanın en zengini!..

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u bu sabah saatlerinde tatsız bir sürpriz bekliyordu. Gece yattığında dünyanın en zengin ismi olan Bezos, sabah ise bu unvanını kaybetmişti. Fakat yarım saat içinde yaşananlar dünyanın en zengin ismini yine değiştirdi

Dünyanın en zengin ismi yarım saat içerisinde iki kez değişti. Dün gece Forbes'un gerçek zamanlı milyarderler sıralamasına göre 110.3 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı unvanına sahip olan Jeff Bezos, bu sabah ise Amazon hisselerinde yaşanan sert düşüşle birlikte hem şahsi servetinin yüzde 4'ünü, hem de dünyanın en zengin ismi unvanını kaybetti.

Amazon'un son iki yıldır ilk defa karında düşüş yaşamasıyla şirket hisselerinde başlayan sert düşüş, hem Forbes hem de Bloomberg'ün milyarderler listesine göre dünyanın en zengin ismi olan Jeff Bezos'un yarım saatliğine bu unvanını kaybetmesine neden oldu. 

Serveti hisse senetlerinde yaşanan sert düşüşle 105.4 milyar dolara kadar gerileyen Bezos'un servetindeki düşüşle birlikte yarım saat için dünyanın en zengini son 25 yılın 18'inde bu listenin zirvesinde yer alan Bill Gates oldu. 1781.37 dolardan 1696.58 dolara kadar gerileyen Amazon hisseleri Bezos'un sadece Amazon hisselerinden kaynaklanan servetinin 4.9 milyar dolar erimesine yol açtı. Amazon hisseleri dışında varlıklardan da yaklaşık 7 milyar dolarlık serveti bulunan Bezos'un toplam serveti böylece 105.4 milyar dolara kadar indi. Bill Gates ise 105.9 milyar dolarlık servetiyle Bezos'un birkaç saatliğine geride bıraktı.

SAAT 9:30'DA DÜNYANIN EN ZENGİNİ BILL GATES, SAAT 10:00'DA YENİDEN BEZOS

Fakat Amazon hisselerinde sonradan başlayan toparlanma ile milyarderler listesinin zirvesindeki ismi bir kez daha değiştirdi. Geçen yıl dünyanın en zengin ismi unvanını Bill Gates'ten alarak zirveye yerleşen Bezos, tekrar bu unvanı ele geçirdi ve serveti 108.5 milyar dolara yükseldi. Hatta sabah 09:30'da seans açılışında bu unvanını kaybeden Bezos, saat 10'da Amazon hisselerinin tekrar 1717.50 dolara yükselmesiyle birlikte Bill Gates'i geride bıraktı. Sonrasında ise hisseler yeniden 1758 dolar seviyelerine kadar tırmandı.

Haberglobal.com.tr

Dünyanın en zengin ismi