Dünya gazetesi veda etti!

Ekonomi haberleri
Dünya gazetesi veda etti!

Ekonomi gazetesi Dünya bugün yaptığı açıklamayla yayın hayatına veda etti! Gazete, yeni ismiyle yola devam edecek.

Ekonomi alanında yayın yapan Dünya Gazetesi yaşadığı sorunlar sonucunda isim hakkını alamayınca bugün son kez "Dünya" adıyla çıktı. Gazete pazartesiden itibaren yeni adıyla çıkacak. 

Dünya Gazetesi Çalışanları adıyla yapılan açıklamada "Hatırlayacağınız gibi, uzun süreli sıkıntılı bir sürecin ardından kapanma noktasına gelen bu değerli markayı kurtarmak ve işimizi korumak amacıyla, bundan tam üç yıl önce bu yola çıktık. Çalışanlar olarak her türlü maddi ve manevi fedakarlığı baştan göze aldık ve duayen gazeteci merhum Nezih Demirkent’in mirası DÜNYA’yı birlikte döndürmeye karar verdik; satın alma vaadiyle gazetenin isim hakkını kiraladık." denildi. 

İsim hakkı sözleşmesinin yenilenmediği belirtilen açıklamada "Mevcut sözleşmenin ilk üç yıllık döneminin sonuna geldik. Umudumuz ve dileğimiz DÜNYA adıyla birlikte yürümekti. Ancak yenileme süreci, fedakarlık sınırlarını zorlamamıza rağmen maalesef çıkmaza girdi. Önceki sözleşmenin ruhuyla bağdaşmayan ve sürdürülebilirliği olanaksız kılan koşullarla karşı karşıya kaldık. Devamla, son anda tarafımıza iletilen ihtarname ile sözleşmenin yenilenmeyeceği bilgisini aldık." denildi.

Dünya Gazetesi, "Nasıl Bir Ekonomi" adıyla yola devam edecek. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Dünya Gazetesi dünya Gazete ekonomi