Euro'ya enflasyon darbesi! 20 TL'nin altına indi!

Ekonomi haberleri
Euro'ya enflasyon darbesi! 20 TL'nin altına indi!

Dün açıklanan Fed tarafından açıklanan ve üyelerin enflasyonla mücadele için faiz artırımlarına devam edilmesi gerektiğini söylediklerini gösteren tutanaklarının ardından doların güneşi küresel para birimlerinin tepesinde yeniden parlamaya başladı. Euro ise AB enflasyonu sonrası geriliyor

Dün açıklanan Fed tarafından açıklanan ve üyelerin enflasyonla mücadele için faiz artırımlarına devam edilmesi gerektiğini söylediklerini gösteren tutanaklarının ardından doların güneşi küresel para birimlerinin tepesinde yeniden parlamaya başladı. Euro ise düşüyor.

Tutanaklara göre Fed üyeleri enflasyonda yüzde 2 hedefine ulaşıncaya kadar sıkı para politikasının devamını vurguladılar. Fed üyeleri, enflasyonun yüzde 2'ye doğru gidişini görmek istediklerini belirtti. 

Fed üyelerinin çoğu bir sonraki toplantıda 25 baz puan artırımının yeterli olduğu görüşünde... Bazıları ise 50 baz puan artışı savundu. Fed'in politika faizi yüzde 4.50 - 4.75 aralığında bulunuyor. 

Tutanakların ardından doların güneşi küresel para birimlerinin tepesinde yeniden parlamaya başladı. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi 104.02'den 104.495'e kadar çıktı. Euro/dolar paritesi 1.0658'den 1.0603'e kadar indi. 

TCMB ve BDDK'nın aldığı önlemler ile yatay seyirde işlem gören dolar/TL paritesi de bugün 18.88 TL'den işlem görüyor. Euro ise 20,0511 TL'den başladı. 

Bugün TCMB politika faiz kararını açıklayacak. Hem Reuters hem de AA anketinde TCMB'nin yüzde 9 olan politika faizini 100 baz puan ile yüzde 8'e düşürmesi bekleniyor. TCMB'nin PPK metninde deprem vurgularının ve ekonomiye olası etkilerinin nasıl yer alacağı merakla bekleniyor.

KKM biriken tutar rekor seviyeye çıktı. 1 yıl 3 ay önce çıkan Kur Korumalı Mevduat(KKM), TCMB'nin faiz üst sınırını kaldırmasının ardından yeniden cazip hale geldi ve tutarlar yeniden arttı.

SAAT: 14:24 - EURO BÖLGESİ ENFLASYONU ECB'DE GEVŞEME YARATACAĞI BEKLENTİLERİ EURO'YU DÜŞÜRDÜ. EURO/TL PARİTESİ 20 TL'NİN ALTINA İNDİ!

Euro Bölgesi'nde aralıkta yüzde 9,2 olan yıllık enflasyon, ocakta yüzde 8,6 olarak ölçüldü. Euro Bölgesi'nde ocakta enflasyon bir önceki aya kıyasla ise yüzde 0,2 geriledi. 

Açıklanan verinin ardından euro/dolar paritesi 1.060'tan 1.05863'e kadar geriledi. Euro/TL ise 20 TL'nin de altına inerek 19.9971 TL'ye indi.

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz