Dolar ve Euro'da son durum

Dolar ve Euro'da son durum

Dün Fed'in faizleri sabit bırakması ve ardından Fed Başkanı Powell'in açıklamalarıyla birlikte artışa geçen dolar kuru bugüne 7.41 seviyesinden güne başladı. Merkez Bankası'nın enflasyon sunumunun ardından sınırlı yükseliş sergiledi.

Dün Fed'in faizleri sabit bırakması ve ardından Fed Başkanı Powell'in açıklamalarıyla birlikte artışa geçen dolar kuru bugüne 7.41 seviyesinden güne başladı. 

Küresel olarak piyasalarda satışların yaşanmasıyla birlikte dolar kuru güçleniyor. ABD Merkez Bankası (Fed) dün akşam politika faizini sıfıra yakın tuttuğunu ve aylık tahvil alım programında değişikliğe gitmediğini açıkladı ve ekonomide tam toparlanma sağlanana kadar bu önlemleri sürdüreceğini belirtti.

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de yükselişe geçti. DXY'nin yükselişiyle birlikte dolar başlıca para birimleri karşısında değer kazandı. 

Piyasalarda gözler bugün Merkez Bankası'nın açıklayacağı enflasyon raporunda olacak. Merkez Bankası'nın 2021 yıl sonu enflasyon tahmininde revizyona gitmesi bekleniyor. Ardından gerçekleştirilecek soru-cevap kısmı da piyasanın takibinde olacak.

Euro ise bugüne 8,9645 seviyesinden başladı. 

 

SAAT 12:00 - MERKEZ BANKASI SUNUMUNUN ARDINDAN SINIRLI YÜKSELİŞ

Merkez Bankası'nın sunuma başlamasıyla birlikte 7.35 seviyelerine kadar gerileyen dolar kuru sunumun bitmesinin ardından 7.38 seviyelerine çıktı.

Kaynak: Web Özel

dolar euro