Dolar ve Euro'da son durum

Dolar ve Euro'da son durum

Bugüne 8.35 seviyesinde başlayan Dolar/TL kuru TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun "Çekirdek enflasyon" açıklamasıyla yükselişini sürdürerek 8.44'e kadar yükseldi.

Doların küresel para birimleri karşısında güç kazanmasından destek bulan Dolar/TL kuru 8.28 seviyelerinden başladığı yükselişin ardından bugüne 8.35 seviyesinden başladı.

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de 92.123 seviyesinden 92.618 seviyesine yükseldi. Dolar küresel riskten kaçıştan güvenli liman olarak destek bularak yükseldi. 

Bugün Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ekonomi toplantısında konuşma yapacak. Kavcıoğlu'nun konuşması piyasalar tarafından dikkatle izlenecek. 

Bugün yurtiçinde önemli veri bulunmuyor. Ancak küresel piyasalar izlenmeye devam edilecek. 

Euro ise bugüne 9,8902 seviyesinden başladı. 

 

SAAT 13:22 - TCMB BAŞKANI'NIN ÇEKİRDEK ENFLASYONU AÇIKLAMASI YÜKSELİŞİ HIZLANDIRDI

Bugüne 8.35 seviyesinde başlayan Dolar/TL kuru TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun "Çekirdek enflasyon" açıklamasıyla yükselişini sürdürerek 8.44'e kadar yükseldi.

Kavcıoğlu, para politikasının etkileyebildiği talep unsurları, çekirdek enflasyon gelişmeleri ve bunların orta vadeli enflasyon hedefiyle uyumlu seyretmesine ilişkin analizler yanında, önümüzdeki dönemde arz şoklarının yarattığı etkilerin ayrıştırılmasına biraz daha fazla ağırlık verileceğini söyledi.

Kavcıoğlu "Küresel merkez bankacılığında, para politikası duruşu belirlenirken, para politikasının etkisi dışında olan kısa vadeli arızi unsurlardan arındırılmış çekirdek enflasyon göstergeleri esas alınır" dedi.

Bu açıklamaların ardından TL dolar karşısındaki kayıplarını artırdı. Bu açıklamalar çekirdek enflasyonun daha önplana çıkarılacağını gösteriyor. Zira Ağustos ayında çekirdek enflasyon 16,76 olarak açıklanmıştı. Temmuzda ise bu rakam yüzde 17,22 idi. 

Euro ise bu açıklamaların ardından yüzde 0,95 yükseliş sergileyerek 9.98'e yükseldi.

Kaynak: Haber Global TV

Dolar ve Euro'da son durum dolar kaç lira dolar kaç TL dolar ne kadar